PicoJet – utskriftssystem med sju färger

Brittiska företaget Dantex senaste innovation är en UV-bläckstråleskrivare med namnet PicoJet.

Dantex har utvecklat en ny uv-bläckstråleskrivare, PicoJet, som kommer visas upp på Labelexpo-mässan i Bryssel. Utskriftssystemet arbetar med sju färger, led-baserad härdning samt en temperaturstyrd backup-rulle för temperaturkänsliga substrat. Vid hastigheten 75 meter per minut och en bredd på 350 millimeter skriver den ut med punktstorleken 2,5 picoliter och i upplösningen 600 dpi.

Maskinen kommer enligt företaget med ett brett utbud av alternativ för efterbehandling, såsom stansning, laminering och trimning av kanter som kan göras i huset. Man har också utökat utbudet med programvaror och Dantex erbjuder även möjlighet till produktion av personaliserade

Instegsmodellen PicoColour UV Digital Inkjet Label Press

trycksaker.

Instegsmodellen och uv-bläckstråleskrivaren Picocolour för etiketter med CMYK, vitt och lack kommer också finnas på plats. Även denna maskin erbjuder numera möjlighet att producera personaliserade trycksaker.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: