Skolan som satsar digitalt

 

Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne hoppas kunna dra igång fyra nya grafiska utbildningar som lägger fokus på digitalisering.

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.

– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Brobygrafiska har ansökt hos Myndigheten för yrkeshögskolan (YH) om att få kicka igång utbildningar under hösten 2018. Fyra av ansökningarna är utformade i samverkan med den grafiska branschen och riktar in sig på digitalisering. Nya utbildningar blir Digital designer mot e-handel, Visuell grafisk kommunikatör och Grafisk IT-tekniker. Den tidigare YH-utbildningen Prepress- och trycktekniker kommer bakas in under namnet Grafisk förpackningstekniker.

En snabb digital utveckling i branschen ligger bakom skolans fokus att genomgående utveckla digitala lösningar och kunskap inom alla grafiska utbildningar. Alla de grafiska utbildningarna är på 400 YH-poäng vilket omfattar två års heltidsstudier. Beslut från Myndigheten för yrkeshög- skolan väntas i januari. Beviljas utbildningarna kommer de starta i september 2018.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *