Släpper maskiner med fokus på sign och display

Mimakis UCJV-serier förväntas bli tillgängliga på marknaden under sista kvartalet i år.

Mimaki, tillverkare av bläckstråleskrivare i storformat och skärningssystem har utvecklat nya maskinmodeller med fyra lagers utskrift, integrerad skärning och uv-bläck som möjliggör omedelbar efterbehandling.

– UCJV-serierna består av två modeller: fyrfärgs UCJV150-160 och UCJV300-160 som rymmer upp till sju kulörer i kostnadseffektiva enlitersflaskor, säger Ronald Van den Broek, försäljningschef på Mimaki i Europa.

Modellerna är utrustade med rulle-till rulle-lösningar, led-uv-teknik, samt integrerade skärningssystem. Systemen kan producera en rad print- och cut-applikationer inom skylt-display-och förpackningsområdet. Tekniken med led-uv-härdning gör att det går att skriva ut trycksaker av varierande slag, inklusive obestruket papper. Även tunna värmekänsliga filmer som inte kan användas i vanliga solvent- eller latexskrivare, fungerar med UCJV-modellerna. Utskrifterna härdas direkt – även vid högsta utskriftshastigheten, utlovar Mimaki. I samband med lanseringen släpps även ett nytt miljövänligt bläck, LUS-170.

På UCJV300-160-modellen går det att skriva ut fyra lager, exempelvis kulör, svart, vitt och kulör igen. Enligt tillverkaren möjliggör det att skapa dynamisk grafik som omvandlar och förändrar bilder och färgscheman med bland annat bakgrundsbelysning. Att kunna kombinera vitt och kulört bläck ger ännu en dimension till applikationer med transparenta eller halvtransparenta media, enligt Mimaki.

Skärningsfunktionen som är integrerad i modellerna gör det möjligt att producera volymer av flertalet applikationer såsom etiketter, dekaler, fordonsdekor, skärmväggar, förpackningar och prototyper.

Skrivarna i UCJV-serierna levereras med den uppdaterade programvaran RasterLink6 plus. Den inkluderar en funktion som genom en streckkodsläsare på UCJV-skrivaren avläser nödvändig information för att helt automatisera skärprocessen, passande för bland annat kapslade utskriftsjobb.

Mimaki meddelar att UCJV-serierna förväntas vara redo tillgängliga på marknaden under sista kvartalet i år.

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Nu höjs priserna

Efter att under ett år ha försökt att svälja prisökningarna på aluminium, så tvingas nu Kodak konstatera att det inte håller längre. Nio procent kommer priserna, med omedelbar verkan att höjas. Och det gäller inte bara i Sverige eller Europa. Prishöjningen är aviserad för hela världen.

Publicerat av: 

PDF tar hem lösning för förpackning i korta serier

Plockmatic Document Finishing (PDF) utökar sitt erbjudande genom att erbjuda en prisbillig stans, som utvecklats och byggs i en särskild Plockmatic version. Den här roterande stansen kan i en arbetsgång lägga både biglinjer och stansa. Det tar någon minut att byta verktyg och en registeravläsning gör att arken hela tiden

Publicerat av: 

Digital förpackning växer snabbt – men från mycket låg nivå

Ingenting i den grafiska branschen växer så snabbt som digitaltryckt förpackning. Det är dock från mycket låga nivåer, om vi undantar etiketter, vilka helt dominerar statistiken när du ser hur mycket förpackningsmaterial som trycks digitalt. Tittar du fem år framåt i tiden så kommer visserligen digitaltryckt kartong att öka med

Publicerat av: 

Skolan som satsar digitalt

Brobygrafiska ansöker om att dra igång nya grafiska yrkesutbildningar med digitalisering i fokus.
– Vi vill att våra studerande och vår bransch ska tillhöra morgondagens vinnare. Därför satsar vi extra mycket på de möjligheter branschen har inom digitalisering, säger verksamhetsledaren Per Branzén.

Publicerat av: