Rullbaserad digital flexolina med flera färgval

Bobst visar upp sin senaste rullbaserade digitala flexomaskin M8 på Labelexpo-mässan i Bryssel 25-28 september.

Bobst introducerar den flexibla rullbaserade maskinlinan M8.

Bobst tar med sig det senaste inom sin digitaliserade flexoproduktion till Labelexpo i Bryssel 25-28 september. Senast i raden av maskiner är den nya rullbaserade Bobst M8. Enligt tillverkaren kan maskinen ställas in till en banbredd upp till 1070 millimeter, och komma upp i hastigheter upp till 400 meter per minut. Maskinen har komplett digital styrning, kameraövervakning och färgverk som kontrollerar och justerar färgregister och tryck.

– Dessa funktioner kommer ha betydelsefull effekt på dagens marknadsdynamik med dess gyllene regel att vara mångfacetterad för att lyckas, säger Matteo Cardinotti på Bobst.

Den rullbaserade maskinen kan handskas med en stor variation av substrat och applikationer – filmer, aluminiumfolier, mjuka laminerade tuber och papper. I praktiken alla material som kan köras rulle till rulle, mycket till följd av att maskinen kan köras med uv- vattenbaserad- eller solventfärg.

Det finns även en kartongmodell av maskinen som är anpassad för substrat som sträcker sig upp till 600 gram per kvadratmeter.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: