Ger lyft åt svartvitt

Matz Hammarström är chef för hela Markbladet och Tomas Hammarström för Markbladet Digitaltryck.

Markbladet digitaltryck och printshop med sitt fokus på fotoapplikationer har installerat ett sjunde färgverk till sin HP Indigo 7900 för att ge ett lyft åt svartvita bilder.

Det var i somras som Markbladet investerade den digitala tryckpressen HP Indigo 7900. De valde redan då att satsa på extra färgverk för färgerna Light Cyan och Light Magenta, för att komplettera processfärgerna CMYK. Nu gör de ytterligare ett tillägg på färgsidan. Det handlar om Light Black som används tillsammans med vanlig svart i tvåfärgstryck för svartvita monokroma fotografier. Light Black gör gråtonernas övergångar mjukare och förbättrar kvaliteten på bilderna. Tomas Hammarström på Markbladet digitaltryck och printshop ser förbättringarna:

Digitala tryckpressen HP Indigo 7900.

– Vi har kunder som kräver hög kvalité på svartvita tryck utan färgstick och med Light Black uppnår vi detta. Vi trycker tvåfärgstryck till samma, eller till och med bättre, kvalité än om vi hade tryckt dem i fyrfärg. Resultatet är bättre än förväntat.

Markbladet digitaltryck och printshop som innehar två digitala tryckpressar från HP producerar bland annat fotoapplikationer som fotoböcker, fotokalendrar, gratulationskort och professionella fotografier med mera.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: