Bold satsar på inspektionssystem

Bold Printing investerar i ett inspektionssystem från DCOS.

Bold Printing är på gång att installera ett inspektionssystem från DCOS på en av sina presslinjer för tidningsproduktion.

Bold Printing som ägs av Bonnier Group har tre anläggningar i södra Sverige och trycker cirka 40 tidningar, cirka 700 miljoner exemplar per år. I Stockholm finns den största produktionsanläggningen med två Colorman S-tryckpressar från Manroland som ingår i samma presslinje. Totalt elva fyrfärgsbanor i vardera som installerades 1992. Produktionslinan rullar oftast dygnet runt, sju dagar i veckan. Här finns även en 96-sidig KBA Commander CT från Koenig-Bauer som kom i drift 2012.

Nu väljer Bold Printing att addera ett inspektionssystem från DCOS för att allt mer automatisera sin produktion på Colorman S-pressarna. Installationen kommer påbörjas i november och man räknar med att systemet ska vara i drift i början av december. och innebär installation av DCOS CRC4 och PTC4 kameror som automatiserar färgstyrningen och avskärningen i pressen.

Erik Wallhed, vd på Bold Printing.

Sedan några år tillbaka har Bold Printing ett inspektionssystem på en KBA Colora-maskin i Borås. Erik Wallhed, vd på Bold Printing i Stockholm säger att det har varit en fördel, i valet av inspektionssystem, då de i Borås sett att den visat på effektivitet, kvalitet och kostnadsbesparingar.
– Systemet installerades 2012 och det gav oss en chans att utvärdera både systemet och leverantören under en längre tid och till slut kände vi oss mycket bekväma när vi valde DCOS som vår partner i projektet, säger han
Mattias Andersson, VD på DCOS Sweden AB är nöjd med projektet och meddelar att Bolds tryckpress blir den nästa äldsta som de monterar sitt inspektionssystem på.
– Vi har upprepade gånger visat att vi kan nå fantastiska resultat med våra inspektionssystem på äldre pressar, säger han och tillägger:
– Vi gillar utmaningen och jag ser fram emot ännu en framgångssaga.

DCOS inspektionssystem innefattar tre typer av kamerabaserade produkter som läser olika parametrar på pappersbanorna online under själva tryckprocessen och utför justeringar såsom färgdensitet, färgregister, avskärningregister, fan-out och diverse tryckdefekter.

 

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: