Boksläpp med naturfoton

Antalis har haft bokrelease för naturfotoboken Ett vildare liv, utsedd till 2018 års Pandabok av Världsnaturfonden.

Fotograferna Magnus Lundgren och Staffan Widstrand var på plats i Antalis showroom och visade bilder och berättade om arbetet med boken.

Ett vildare liv är tryckt på Cocoon Silk, ett 100 procent returpapper med hög vithet från Antalis. Ett pappersval som passade väl in i bokens tema med att bevara Europas vilda natur, berättade fotograferna. Båda var mycket nöja med att kunna trycka på ett returpapper, och mycket nöjda med bildåtergivning och vithet.

Göteborgstryckeriet som tryckt boken var på plats, representanter från Världsnaturfonden, samt ett fyrtiotal andra gäster.

Fotograferna Staffan Widstrand och Magnus Lundgren tillsammans med Cicci Sjödelius och Lars-Erik Hermansson från Votum Förlag och Helena Fagerström från Göteborgstryckeriet.

Ett fyrtiotal gäster fick se på fantastiska bilder från Europas vilda natur samt höra fotograferna berätta om arbetet med boken Ett vildare liv.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Byt strategi för tryckeriet

  Även om det kan kännas tungt att betala av på sina maskiner, så är personalkostnaden det utan jämförelse dyraste i ett tryckeri. Därför blir det ordentligt tokigt när tryckerierna håller igen på investeringar, istället för att satsa och rationalisera. Från att tidigare varit världsledande i investeringar – alldeles tokigt

Publicerat av: 

Norden möttes i Riga

  När Plockmatic Document Finishing för fjärde gången höll Plockmatic Days i Riga, hade arrangemanget vuxit till att börja likna en mässa. Den här gången anslöt kunder från hela Norden samt från Baltikum, Tjeckien, Vitryssland och Ryssland. Ansvarig var Mikael Bryske, som gladde sig över ännu ett besöksrekord. – Det började

Publicerat av: 

Casio jobbar på en 2,5D-teknik

Det japanska företaget Casio har tagit fram en prototyp på en skrivarlösning som med särskilt material kan återge högupplösta strukturer i färg, som läder, tyg med sömmar, trä, keramik och murade väggar. Företaget definierar tekniken som 2,5D, alltså inte riktigt hela vägen fram till 3D.

Publicerat av: 

Bjöd in till nära samarbeten

Marabu Scandinavia har hållit Öppet hus i sina lokaler i Malmö. Budskapet som förmedlades till kunderna var tydligt.
– Vi har pushat mycket idag för att skapa partnerskap. Det vi gör, gör vi tillsammans med kunden. Vi erbjuder inte bara en burk med färg utan en helhetslösning. Allt från produktivitet och kvalitet till förståelse för gällande lagar och regler, säger Victor Bildsten, digital försäljningschef på Marabu Scandinavia.

Publicerat av: