Storbildsbolaget breddar med sublimeringsteknik

PUBLICERAD: 8 november 2017
UPPDATERAD: 8 november

 

EFI VUTEK FabrVu 340 ska öppna upp för nya tillväxtmarknader för Storbildsbolaget.

Storbildsbolaget i Helsingborg investerar i sublimeringsskrivaren EFI VUTEK FabrVu 340 och en värmepress från Monti Antonio.

Storbildsbolaget satsar på sublimeringstekniken i den pågående expansionsplanen för de kommande tre åren och investerar i sublimeringsskrivaren EFI VUTEK FabrVu 340. Den kan skriva ut med en bredd på 340 centimeter. De väljer även att satsa på en ny värmepress som de inhandlade från Colorsystems Scandinavia – en Kalender Monti, 360 centimeter i bredd.

Storbildsbolaget är en av Sveriges största aktörer inom digitalt framställda storbilder.
Företaget har 23 medarbetare och omsättningen ligger på 42 millioner kronor. All tillverkning sker på anläggningen i Helsingborg.

Efi:s sublimeringsskrivare har en maxhastighet på 500 kvadratmeter i timmen och en upplösning på upp till 2 400 dpi.

– Vi har redan idag en ansenlig volym textilprint i huset men nu med produktionshastigheter på upp till 232 kvadratmeter i timmen och en upplösning på upp till 2400 dpi, så har vi inga begränsningar i kapacitet eller vad vi kan tillverka, säger vd:n Jonas Hellke och fortsätter:

– Om vi ska vara en bra partner till branschen måste vi kunna ha en produktion som är både kostnadseffektiv och med hög kapacitet, därför föll valet på Efi Vutek 340.

Tanken är att köra vattenbaserade bläck och miljömärkta textilier av polyester, även blandtextilier med polyester och bomull, polyester och lin. På så sätt kan Storbildsbolaget möta marknadens krav på högre miljöprestanda avseende vepor och bilder, men även helt nya produkter.

– Detta öppnar nya möjligheter och är en naturlig del i vårt miljöarbete. Vi ser även helt nya marknader och användningsområden för våra kunder och partners” säger VD Jonas Hellke.

 

 

Läs vidare

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Summa automatiserar arbetsflödet för skärning inline

Summa visade bland annat inlinelösningar med iläggare till sina digitala skärbord och textillaserskärare under Fespa.
_DSC0109

Epson går i personaliseringens spår

Mindre serier med kundanpassade produkter, det är en tydlig trend i den grafiska branschen. Epson lanserade två nyheter inom detta segment på Fespa: en UV-skrivare och en DTF/DTG-skrivare. Båda instegsmodeller av desktopstorlek.
Epson 1

Projicering av motivet för exakt textiltryck

Den stora nyheten hos Stahls under Fespa var utan tvekan nya Hotronix ProPlace IQ, en patenterad lösning där motivet projiceras på tyget för en exakt placering av trycket.
Stahls 1

Senaste nytt

Åtta45 förvärvar grafiskt företag

Åtta45 Print & Media öppnar plånboken och köper ett grafiskt bolag i Stockholm.
åtta45-webb

HP lanserar fyra nya digitalpressar

HP meddelade nyligen lanseringen av fyra nya digitalpressar, HP Indigo 120K, Indigo 18K, Indigo 7K Secure och Indigo V2 för den kommersiella marknaden.
FotoJet-(65)

Hon startar ny era för Kaffe Skog & Tryck

Mia Vindelhed kommer senast från skidbranschen. Nu glider hon in och tar över tryckeriet och pappershandelns Kaffe Skog & Tryck i Västerbottniska Vindeln norr om Umeå.
mia1

Mässpremiär på Drupa för Zünds Q-Line

Den schweiziska skärbordstillverkaren Zünd ställer ut under mottot ”Performance across the board” och tar med sig Q-Line som lanserades förra våren och nu visas på en mässa för första gången.
Zund 2