Flatbäddsskrivare släpps på marknaden

EFI:s senaste lansering blir nu tillgänglig på marknaden – flatbäddsskrivaren i storformat, EFI Pro 24f.

Electronics for imaging (EFI) erbjuder med sitt senaste maskinsläpp utskrifter på en rad olika applikationer. Den nya flatbäddsskrivaren är utrustad med EFI:s variabla bläckdroppteknik i gråskala samt led-härdning. Enligt tillverkaren är den det senaste tillskottet i EFI:s växande portfölj inom storformat. Skrivaren visades för första gången upp i oktober på SGIA Expo i New Orleans i USA, och är nu alltså tillgänglig ute på marknaden. Första användaren som testat maskinen i drift är nöjd med utfallet:

– Vi blev helt tagna så fort skrivaren var installerad och i drift, säger delägaren Adam Stiles på det amerikanska företaget Superior Signs & Engraving:

– 24f producerar livfulla färger och har en utmärkt utskriftshastighet. Vi har faktiskt dubblat vår output på våra flatbäddsjobb med den här nya skrivaren. Och ett plus är att skrivarens vita bläck producerar en klar vit färg som har ökat kvaliteten på utskrifterna, säger han.

Skrivaren med formatet 1,2 x 2,4 meter, är anpassad för att skriva ut exempelvis skyltar, bakgrundsbelysta displayer och reproduktioner. Den skriver ut i fyra färger och innehar dubbla kanaler med vit standard, och erbjuder utskrifter i ett pass. Inbyggt i skrivaren är EFI:s front end-lösning, Proserver Fiery. Kunder kan nu bland annat ta del av en maskindemonstration och utskriftsprover på plats i företagets utställningslokal i Bryssel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skärspecialist firar 20 år – drar till med robotnyhet

Zünd bjuder in till inspiration och festligheter i sina nya lokaler i danska Odder i samband med företagets 20 års jubileum. Här ska S3 L-1200 Robot premiärvisas:
– Som ett led i framtidens trend och fokus på automation visar vi för första gången vårt nya robotstyrprogram, säger försäljningschef Martin Roed Nielsen.

Publicerat av: