Flatbäddsskrivare släpps på marknaden

EFI:s senaste lansering blir nu tillgänglig på marknaden – flatbäddsskrivaren i storformat, EFI Pro 24f.

Electronics for imaging (EFI) erbjuder med sitt senaste maskinsläpp utskrifter på en rad olika applikationer. Den nya flatbäddsskrivaren är utrustad med EFI:s variabla bläckdroppteknik i gråskala samt led-härdning. Enligt tillverkaren är den det senaste tillskottet i EFI:s växande portfölj inom storformat. Skrivaren visades för första gången upp i oktober på SGIA Expo i New Orleans i USA, och är nu alltså tillgänglig ute på marknaden. Första användaren som testat maskinen i drift är nöjd med utfallet:

– Vi blev helt tagna så fort skrivaren var installerad och i drift, säger delägaren Adam Stiles på det amerikanska företaget Superior Signs & Engraving:

– 24f producerar livfulla färger och har en utmärkt utskriftshastighet. Vi har faktiskt dubblat vår output på våra flatbäddsjobb med den här nya skrivaren. Och ett plus är att skrivarens vita bläck producerar en klar vit färg som har ökat kvaliteten på utskrifterna, säger han.

Skrivaren med formatet 1,2 x 2,4 meter, är anpassad för att skriva ut exempelvis skyltar, bakgrundsbelysta displayer och reproduktioner. Den skriver ut i fyra färger och innehar dubbla kanaler med vit standard, och erbjuder utskrifter i ett pass. Inbyggt i skrivaren är EFI:s front end-lösning, Proserver Fiery. Kunder kan nu bland annat ta del av en maskindemonstration och utskriftsprover på plats i företagets utställningslokal i Bryssel.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Email this to someoneShare on LinkedInShare on Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Sharp visade prov på digitala kontorslösningar

Sharp bjöd in till Inspire Expo i Edinburgh och visade många lösningar på hur företag kan utvecklas och bli smartare med kontorsteknik. Här fick återförsäljare och pressfolk se 15 nya skrivar- och bildskärmsenheter. Sharp tog även med besökarna på en resa in i framtiden med digitala möteslösningar och en demonstration av tv-sändningstekniken 8K.

Publicerat av: