Investeringspaket för finpapper

Arctic Paper pumpar in 10 miljoner euro för att öka kapaciteten på sitt största pappersbruk.

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden, säger vd:n Per Skoglund. 

Papperstillverkaren Arctic Paper siktar på att öka kapaciteten på finpapper på sitt största pappersbruk, beläget i polska Kostrzyn. Omkring 10 miljoner euro investeras vilket förväntas öka produktionen från dagens 285 000 ton finpapper till omkring 315 000 ton. En ökning med cirka 10 procent. Arctic Paper Kostrzyn tillverkar obestruket, träfritt papper under märket Amber.

Målet är att alla bitar i investeringsprojektet ska vara på plats under mitten av 2019. Förutom att öka resurs- och driftseffektiviten på det polska bruket ser Arctic Paper även att satsningen kommer stärka koncernens produkter och ekonomiska resultat i framtiden. Per Skoglund, vd på Arctic paper säger i ett pressmeddelande:

– Vi har en stark tro på framtiden och ser affärsmöjligheter i lönsamma segment på finpappersmarknaden. Med investeringen i Arctic Paper Kostrzyn stärker vi kapaciteten och effektiviteten ytterligare på vårt största pappersbruk för att ännu bättre kunna betjäna våra kunder.

Investeringen på runt 10 miljoner euro är tänkt att finansieras med medel från investeringslån från European Bank for Reconstruction and Development (EBRD).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Skärspecialist firar 20 år – drar till med robotnyhet

Zünd bjuder in till inspiration och festligheter i sina nya lokaler i danska Odder i samband med företagets 20 års jubileum. Här ska S3 L-1200 Robot premiärvisas:
– Som ett led i framtidens trend och fokus på automation visar vi för första gången vårt nya robotstyrprogram, säger försäljningschef Martin Roed Nielsen.

Publicerat av: