Marabus färgserie tål tufft motstånd

Den nya färgserien Mara Panel MPA tål yttre påverkan som ånga och värme.

Marabu Scandinavia lanserar en ny serie screentrycksfärger anpassade för tryck på vitvaror och elektronik. Men fokus i tillverkningsprocessen har även legat på tryckaren.  

Tryckfärgstillverkaren Marabu Scandinavia släpper en ny färgserie med namnet Mara Panel MPA. Serien består av screentrycksfärger i svart och vitt som ska säkra trycket på frontpaneler av akrylglas och polykarbonat. Färgen kan användas till text och markeringar på produkter så som tvättmaskiner, spisar eller torktumlare och kommer i en- och tvåkomponentsfärger och även uv-härdande.

– Vi har främst tittat på täckkraften och den resistens som krävs för färgens ändamål. Den ska klara av alla vanliga rengöringsmedel som finns i ett hem. Den ska också klara att stå sig mot ånga och vatten om det är tryck på en tvättmaskin eller torktumlare, säger Marabu Scandinavias försäljningschef Stefan Nilsson.

Färgerna har enligt tillverkaren en mycket hög motståndskraft mot kemikalier, värme och ånga, vilket i sin tur gör att produkten får en längre livslängd. Men under tillverkningsprocessen har de även lagt fokus på tryckarens upplevelse.

– För tryckaren har vi satsat på att skapa ett så milt innehåll som möjligt, både för miljön och hälsan. Men huvudsakligen för att det ska vara behagligt för tryckaren att arbeta med själva färgen, säger Stefan Nilsson.

I framtiden ser Stefan ett skifte i vilket material som kommer dominera hushållsprodukternas kontrollpaneler.

– Långsiktigt kommer touchscreens synas mer och mer på produkter, vilket innebär tryck på glas. Men i nuläget är plast fortfarande väldigt vanligt, säger Stefan Nilsson.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Mässan bjuder in till besöksupplevelser

Fler än 700 utställare är på plats under årets Fespamässa som pågår 15-18 maj i Berlin. Mässan är det ledande eventet inom utskrifter i storformat och täcker in senaste innovationerna inom utrustning, programvaror, bläck, media, screen- och digitalt storformatstryck, textiltryck och skylttillverkning.

Publicerat av: