Mouvent visar snabb textilskrivare med åtta färger

Storformatskrivaren TX801 kan trycka med åtta färger på en mängd textilier. Snart syns den för första gången i drift på en mässa.

Mouvent meddelar att de kommer visa upp sin nya storformatskrivare för utskrifter av textilier på textilindustrimässan ITM i Istanbul i april. Enligt tillverkaren kan den digitala storformatskrivaren fånga bilder på textilier i upplösningen 2 000 dpi samtidigt som den arbetar snabbt med utskrifterna i flera pass. Samtidigt menar Mouvent att upp till 50 procent av jobben som körs i skrivaren klaras av i utskrifter i ett pass. Det gör att produktiviteten sticker iväg till 200 kvadratmeter per timme – utan att tumma på kvaliteten.

Maskintekniken bygger på företagets egna Mouvent Cluster Technology och Fujifilms Samba-skrivhuvuden handhar bläcket. Åtta färger kan skrivas ut totalt på en rad olika substrat. Stickade- vävda- och fibertyger (Nonwoven) kan skrivas ut med en bredd upp till 1 820 millimeter. Reto Simmen, affärschef på Mouvent ser fram emot att visa upp skrivaren på mässan i Istanbul:

– Den feedback som vi hittills har fått på denna maskinen tyder på  att det är exakt vad marknaden behöver just nu. En mycket pålitlig industriell digital skrivare, som kan skriva ut på en mängd olika substrat till en konkurrenskraftig kostnad. Vi ser fram emot att visa den i drift på ITM.
Mouvent är ett dotterbolag till Bobst,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *