Skrivare med tolv färger trycker djupt på textil

EFI showade med sin nya textilskrivare EFI Reggiani COLORS på textilmässan ITM i Istanbul.

EFI lanserar en textilskrivare med tolv färger som enligt företaget trycker med en bättre penetration i tyget.

– Ett genombrott för textilproducenter, säger Adele Genoni på EFI. 

Den digitala maskinen EFI Reggiani COLORS visades för första gången upp på textilmässan ITM i Istanbul som pågick 14 till 17 april. Enligt EFI erbjuder textilskrivaren en unik bildkonfiguration som ger konkurrensfördelar. Den skriver ut 560 kvadratmeter i timmen och ger ett utökat färgomfång och färgdjup samt ökad tryckpenetration i tyget. Maskinen är utrustad med ett cirkulerande system med kontinuerlig bläckteknik och ska kunna hantera nästan alla typer av bläckkonfigurationer. Det innefattar  användning av specialbläck och bläck med olika kemiska sammansättningar för exempelvis speciella behandlingar  – allt i utskriftsbredderna 180, 240 och 340 millimeter.

Textilskrivaren är den fjärde maskinen som företaget lanserar på mindre än ett år. Adele Genoni, vice president och general manager på EFI, säger i ett pressmeddelande att skrivarens kvaliteter är ett genombrott för textilproducenter och erbjuder upp till tolv färger som kan skrivas ut i rad.

– Denna makalösa nya digitala skrivare ger ny kreativitet till branschen med en explosion av färg. Och tillsammans med hela portföljen av avancerade EFI Reggiani-lösningar inom textilproduktion så hjälper det våra kunder att nå nya nivåer inom hållbarhet, effektivitet och lönsamhet.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Dubbelt upp med Kombo TH

Elitron visade sin automatiska efterbehandlingsutrustning med dubbla skärhuvuden och helt nya funktioner.…