Bong växer i England

Bong har förvärvat 50 procent av det brittiska företaget Image Envelopes, med en option att öka ägarandelen de kommande tre åren.

Image Envelopes är ett specialkuvertföretag baserat i Milton Keynes, med fokus på att leverera produkter till direktreklammarknaden. Verksamheten grundades av Mark Jeffery och Giles Pedley i december 2006, och har snabbt ökat sina intäkter till över 2,7 miljoner pund 2008.

– Förvärvet följer Bongs strategi att öka vår andel inom direktreklamsegmentet, säger Anders Davidsson, vd och koncernchef på Bong. Detta förbättrar våra möjligheter att kunna erbjuda ett större utbud av produktlösningar till våra kunder i England.

Förvärvet kommer att träda i kraft den 1 januari 2010 och förväntas bidra positivt till koncernens resultat under första kvartalet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Världspremiär för Ricoh och Watkiss

Engelska Watkiss har byggt en online sadelhäft och trekniv till Ricohs flaggskepp – 135-sidors maskinen ProC 9210. Under tre år har Watkiss arbetat med att få fram den här maskinen, som är beräknad att hålla åtminstone två generationer laserskrivare. Så när skrivaren efter fyra-fem år pensioneras, så kopplas en ny maskin till Watkiss.

Publicerat av: 

Säljer för 300 miljoner om året – men har inga egna direktkunder

På väg hem från Norge kom Patrik Sjölin på det nya namnet Addbrand. Han stannade bilen, googlade och saken var klar. Namnet Kuvertteamet gick i graven och ersattes i höstas av ett namn som tål att växa med och som fungerar i alla nordiska länder.

Publicerat av: 

Världslanseringen kom på mässan

Canon släpper en ny serie flatbäddsskrivare för rigida material. Det handlar om Océ Arizona 1300 där man första gången valt att köra på led-härdningsteknik för att ytterligare öka produktiviteten. Besökarna på Sign&Print Scandinavia blir först i världen att se maskinen demonstreras live.

Publicerat av: