Océ förväntar sig stora utmaningar

Rokus van Iperen, vd och styrelseordförande.

Rokus van Iperen, vd och styrelseordförande, Océ.

Océ gjorde en nettoförlust på 23 miljoner euro fjärde kvartalet 2009. Och företagets vd Rokus van Iperen menar att 2010 blir en utmaning för digitaltrycksmarknaden.

Storformatsdivisionen backade 17 procent i omsättning under kvartalet. En liten ljusning är dock att Océ ökade omsättningen på sina färgbaserade digitalpressar. Ökningen gick från 28 procent tredje kvartalet, till 34 procent fjärde kvartalet.

Nu fokuserar Océ på kostnadsbesparingar samtidigt som man arbetar med fusionen med Canon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Första nordiska grafiska Corona rapporten

Danska grafiska organisationen Grakom (ej att förväxla med svenska Grafkom) presenterar de första siffrorna över hur medlemmarna har drabbats av Corona. I korthet kan sägas att de tappat en tredjedel av omsättningen under andra kvartalet. Skillnaderna är dock betydande. Medan leverantörer talar om närmast stillastående maskinförsäljning och promotionföretagen haft det mycket tufft, så har etikettillverkarna […]

Publicerat av: 

Fespa flyttar till Holland

Fespamässan flyttas än en gång. Fespa har haft ett besvärligt år. Först tvingades man ställa in årets mässa i Madrid, på grund av Corona. Sedan flyttade man mässan till oktober i år, då det bedömdes att det skulle vara säkrare. Fortfarande i Madrid. Nu har ett nytt beslut fattats. Nästa Fespamässa blir 9-12 mars 2021 […]

Publicerat av: