Océ förväntar sig stora utmaningar

Rokus van Iperen, vd och styrelseordförande.

Rokus van Iperen, vd och styrelseordförande, Océ.

Océ gjorde en nettoförlust på 23 miljoner euro fjärde kvartalet 2009. Och företagets vd Rokus van Iperen menar att 2010 blir en utmaning för digitaltrycksmarknaden.

Storformatsdivisionen backade 17 procent i omsättning under kvartalet. En liten ljusning är dock att Océ ökade omsättningen på sina färgbaserade digitalpressar. Ökningen gick från 28 procent tredje kvartalet, till 34 procent fjärde kvartalet.

Nu fokuserar Océ på kostnadsbesparingar samtidigt som man arbetar med fusionen med Canon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Horizon visade framtidens smarta produktion

Horizon bjöd in till Think Smart Factory i Kyoto, Japan. Det var det första eventet i sitt slag och kunderna fick en försmak på hur ett fullständigt automatiserat arbetsflöde kan integreras i efterbehandlingen. Det avser hela flödet från webborder till färdig produkt med Horizons nya webbaserade plattform iCE Link. Horizon kryddade eventet ytterligare med att demonstrera maskinnyheter.

Publicerat av: