Fujifilms Jet Press 720 får premiär i maj

Keith Dalton, vd, Fujifilm UK.

Keith Dalton, vd, Fujifilm UK.

Redan på Drupa 2008 visade Fujifilm sitt nya skrivhuvud Samba. Enligt företaget ska tekniken ge offsetkvalitet i digitaltrycksproduktioner. Skrivarhuvudet sitter i företagets Jet Press 720, som ska vara färdigt till Ipex.

Jet Press 720 är enligt uppgift en produktionsmaskin för B2-marknaden och ska kunna integreras i en existerande offsetmiljö. Det innebär att man som tryckeri även kan fortsätta använda sin existerande efterbehandlingsutrustning.

– Det handlar verkligen om offsetkvalitet, både i bild och text, även i väldigt små typnittsstorlekar, säger Keith Dalton, vd för Fujifilm UK. Vi har kombinerat det bästa från offset och det bästa från digitaltryck i Jet Press 720. Det är ett genombrott för digitalproduktion på B2-marknaden. På Ipex avslöjar vi när vi är redo för de första installationerna.

En annan produkt som kommer att ta upp monterutrymme i Fujis monter är deras XMF-flöde som snart släpps i version 3.0. Flödet har bland annat fullt stöd för rotationstryck och inline-efterbehandling. Den 3D-baserade lösningen för skärmprovtryck har byggts om med visning för booklets och falsade broschyrer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *