Fujifilms Jet Press 720 får premiär i maj

Keith Dalton, vd, Fujifilm UK.

Keith Dalton, vd, Fujifilm UK.

Redan på Drupa 2008 visade Fujifilm sitt nya skrivhuvud Samba. Enligt företaget ska tekniken ge offsetkvalitet i digitaltrycksproduktioner. Skrivarhuvudet sitter i företagets Jet Press 720, som ska vara färdigt till Ipex.

Jet Press 720 är enligt uppgift en produktionsmaskin för B2-marknaden och ska kunna integreras i en existerande offsetmiljö. Det innebär att man som tryckeri även kan fortsätta använda sin existerande efterbehandlingsutrustning.

– Det handlar verkligen om offsetkvalitet, både i bild och text, även i väldigt små typnittsstorlekar, säger Keith Dalton, vd för Fujifilm UK. Vi har kombinerat det bästa från offset och det bästa från digitaltryck i Jet Press 720. Det är ett genombrott för digitalproduktion på B2-marknaden. På Ipex avslöjar vi när vi är redo för de första installationerna.

En annan produkt som kommer att ta upp monterutrymme i Fujis monter är deras XMF-flöde som snart släpps i version 3.0. Flödet har bland annat fullt stöd för rotationstryck och inline-efterbehandling. Den 3D-baserade lösningen för skärmprovtryck har byggts om med visning för booklets och falsade broschyrer.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: