Tre skrivare från Canon

PUBLICERAD: 7 april 2010
UPPDATERAD: 14 november

Canon presenterar tre nya storformatskrivare, imagePrograf IPF 8300, 6350 samt 6300, med arbetsbredderna 44 resp 24 tum, 110 cm resp 61 cm.

De tre skrivarna har utvecklats främst för provtryck, fotografi och FineArt. De arbetar med 12 färger av det nya pigmentbaserade Lucia EX-bläcket vilket, enligt Canon, ska ge en betydligt större färgrymd än tidigare, en viktig funktion för provtryck. Svärtan sägs nu vara betydligt djupare och färgövergångarna mjukare än i tidigare modeller i Prograf iPFx100-serien. Bläcket har en ny polymerstruktur vilket sägs göra det mera repfast samt öka ljusCanonipf8300_a_webbeständigheten.

Skrivarna har en högsta upplösning på 2400 x 1200 dpi.

imagePrograf-skrivarna har fått utökad kompatibilitet med RIP-lösningar från tredjepartsleverantörer, och kan lätt integreras i befintliga arbetsflöden med rippar från CGS, ColorGate, DEV Studio, EFI, PosterJet, GMG, Onyx och SCP.

Läs vidare

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

För få utbildas – "Läget börjar bli kritiskt"

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar.
0023_210921

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)