Canon närmar sig ett köp

PUBLICERAD: 14 april 2010
UPPDATERAD: 14 november
John Bjørkmann, Océs nordiske vd.
John Bjørkmann, Océs nordiske vd.

Som bekant har Canon lagt ett bud på Océ. Priset per aktie motsvarar en köpeskilling på 730 miljoner euro. Enligt uttalanden ska Océ drivas vidare som en juridisk enhet, fast som en Canon-division. Så även i framtiden kommer forskning, utveckling och produktion att företas vid Océs anläggning i Venlo, Holland.

Océs ansvarsområden i den nya konstellationen är commercial print, business services och wide format. Här ska Océs varumärken fortsätta att leva. Océs nordiske vd, John Bjørkmann, säger till AGI att han inte tror att Océ och Canon kommer att finnas under samma tak förrän tidigast nästa år.

– Omstruktureringen är en omfattande process, som också kräver accept från fler än de 85 procent av aktieägarna som fram till idag har accepterat Canons bud, säger John Bjørkmann.

– För tillfället finns det ingen dialog mellan Canon och Océ i Norden och jag tror att det kommer att gå minst ett år innan marknaden ser oss som ettt företag. Likväl ser vi ändringar i produktsortimentet, som påverkas av fusionen. Redan på Ipex kommer detta att märkas.

Océ gjorde en omsättningsminskning på fem procent första kvartalet i år. Dock är det några länder som drar ner siffrorna. Norden har å andra sidan vuxit.

– I synnerhet Sverige och Finland drabbades hårt av finanskrisen. Men nu ser vi att alla fyra nordiska länder går bättre.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1