Jeti 1224 från Agfa

Agfa lanserar Jeti 1224 UV HDC på Ipex. Det är den första hybridskrivare som utvecklats sedan Agfa förvärvade tillverkningen av Jeti-skrivarna.

Jeti 1224 UV HDC är försedd med vakuumbord utformat för exakt placering av tryckbilden såväl vid utskrift på skivmaterial som på rullmaterial. Rullhållare finns som tillbehör till skrivaren.

Jeti 1224 använder sig av Ricoh Gen 4 variabla gråskaleteknik för skrivhuvudena.  Skrivaren arbetar med fyra färger + vitt och med en maximal upplösning på 1200 dpi.

Man anger inte skrivarens materialstorlek, men maximal utskriftshastighet är 110 kvm/tim och 36,2 kvm/tim vid högsta utskriftskvalitet. Agfa har utvecklat en ny färgserie, Anuvia HD, för denna skrivare vilken uppges ge en betydligt större färgrymd är tidigare kvaliteter.Jeti-1224_web

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafisk lärobok – nu med Clickable Paper

Introduction to Graphic Communication släpps i en ny uppdaterad utgåva – denna gång med Ricohs Clickable Paper.

– Boken täcker in de flesta ämnen inom grafisk kommunikation – från äldre tekniker med mycket spännande historia till färghantering och olika tryckprocesser, säger Erik Barö på Ricoh.

Publicerat av: 

”Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna”

PÅ Media installerar en sjufärgs digital offsetpress för att kunna göra effektfulla tryck på substrat ända upp till 600 mikron.
– Vi vill kittla de mer kreativa kreatörerna och att ge övriga kunder möjlighet att göra mer spännande trycksaker, säger Thomas Pall, vd för PÅ Media. 

Publicerat av: