Ser enormt behov av uppdaterad utrustning

PUBLICERAD: 16 april 2010
UPPDATERAD: 16 april

web_bosse_390Kundfrågorna börjar dugga tätt hos Bosse Larson på Kontur Document Systems/Neopost Scandinavia. Och det kommer bara att öka fram till Ipex-mässan i Birmingham den 18-23 maj. Företaget samarbetar med en rad leverantörer på efterbehandlingssidan och många av dem har viktiga nyheter med sig till Ipex.

– Vi känner en väldig nyfikenhet inför Ipex. Inte minst eftersom många av våra leverantörer visar nyheter. Från Duplo kommer det till exempel mer kraftfull efterbehandling. Likaså kommer Plockmatic att visa intressanta nyheter på distributionssidan. Generellt arbetar vi med starka leverantörer som hänger med i utvecklingen och jag är förväntansfull inför allt nytt.

Många ser Ipex som digitaltrycksmässan, där digitaltrycksleverantörerna bokat upp lejonparten av monterytorna. Det är också kring de små, korta upplagorna som utvecklingen är störst inom efterbehandling. Det kommer kunderna tillgodo, konstaterar man på Kontur Document Systems/Neopost.

– Mindre volymer kräver enkel och automatiserad efterbehandling där alla inställningar måste göras snabbt. Det är ”load and go”. Därför arbetar vi bara med offline-produkter. Men vi har så klart även lösningar för högvolymsproduktion, främst från Kern och Buhrs.

– Vi har till exempel en ny limbindare från Duplo. Den har en trekniv online kopplad till sig. Treknivsteknik har generellt sett varit dyr, men den här modellen är moderat prissatt och passar för den digitala branschen. Sen har vi även Duplos nya klammerlina, och en utvecklad version av deras Docucutter. Den har nu helautomatisk skär och big. Dessutom kan man nu ha knivfals online och köra 2-upp, även parallellt 2-upp.

Enligt Bosse Larson märks det att branschen börjar investera igen. Eller iallafall närmar sig en tid av investeringar. Frågeställningarna om behov och val blir allt mer konkreta.

– Det finns ett enormt behov av uppdaterad utrustning. Det är ett uppdämt behov som nu måste tillgodoses. Nu gäller det för många att skaffa utrustning som är ännu bättre. Sen är det också så att när det har varit dåliga tider, då tittar våra kunder på affärsområden där de kan tjäna pengar.

– Vi har ett bra exempel i en av våra kunder, Aba kopiering. För ett halvår sedan investerade de i en kuverteringslinje i form av en Plockmatic C4-kuvertering. Bara sex månader senare har de redan fått stora volymer.

Kontur Document Systems/Neopost Scandinavia kommer att närvara i leverantörernas montrar under Ipex-veckan. Det gäller personalen från Sverige, Norge och Danmark.

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg