Ser enormt behov av uppdaterad utrustning

PUBLICERAD: 16 april 2010
UPPDATERAD: 16 april

web_bosse_390Kundfrågorna börjar dugga tätt hos Bosse Larson på Kontur Document Systems/Neopost Scandinavia. Och det kommer bara att öka fram till Ipex-mässan i Birmingham den 18-23 maj. Företaget samarbetar med en rad leverantörer på efterbehandlingssidan och många av dem har viktiga nyheter med sig till Ipex.

– Vi känner en väldig nyfikenhet inför Ipex. Inte minst eftersom många av våra leverantörer visar nyheter. Från Duplo kommer det till exempel mer kraftfull efterbehandling. Likaså kommer Plockmatic att visa intressanta nyheter på distributionssidan. Generellt arbetar vi med starka leverantörer som hänger med i utvecklingen och jag är förväntansfull inför allt nytt.

Många ser Ipex som digitaltrycksmässan, där digitaltrycksleverantörerna bokat upp lejonparten av monterytorna. Det är också kring de små, korta upplagorna som utvecklingen är störst inom efterbehandling. Det kommer kunderna tillgodo, konstaterar man på Kontur Document Systems/Neopost.

– Mindre volymer kräver enkel och automatiserad efterbehandling där alla inställningar måste göras snabbt. Det är ”load and go”. Därför arbetar vi bara med offline-produkter. Men vi har så klart även lösningar för högvolymsproduktion, främst från Kern och Buhrs.

– Vi har till exempel en ny limbindare från Duplo. Den har en trekniv online kopplad till sig. Treknivsteknik har generellt sett varit dyr, men den här modellen är moderat prissatt och passar för den digitala branschen. Sen har vi även Duplos nya klammerlina, och en utvecklad version av deras Docucutter. Den har nu helautomatisk skär och big. Dessutom kan man nu ha knivfals online och köra 2-upp, även parallellt 2-upp.

Enligt Bosse Larson märks det att branschen börjar investera igen. Eller iallafall närmar sig en tid av investeringar. Frågeställningarna om behov och val blir allt mer konkreta.

– Det finns ett enormt behov av uppdaterad utrustning. Det är ett uppdämt behov som nu måste tillgodoses. Nu gäller det för många att skaffa utrustning som är ännu bättre. Sen är det också så att när det har varit dåliga tider, då tittar våra kunder på affärsområden där de kan tjäna pengar.

– Vi har ett bra exempel i en av våra kunder, Aba kopiering. För ett halvår sedan investerade de i en kuverteringslinje i form av en Plockmatic C4-kuvertering. Bara sex månader senare har de redan fått stora volymer.

Kontur Document Systems/Neopost Scandinavia kommer att närvara i leverantörernas montrar under Ipex-veckan. Det gäller personalen från Sverige, Norge och Danmark.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)