Helt ny vinge till salu

web_vingeI samband med att Heidelberg stängde sitt Stockholmskontor fick Michael Gustavsson på Colonell chansen att ta över en helt ny, oanvänd Heidelberg Vinge, som nu står och glänser i väntan på nya ägare.

Perforering, numrering, bigning och tryckning är sådant som maskinen kan göra i hastigheter helt upp till 5000 ark i timmen.
– Den stod på ett lager och var helt dammig och trött när jag såg den, säger Michael. Nu har vi gått igenom den och polerat upp den så att den kan stå i entrén på vilket fashionabelt city-tryckeri som helst.

Vad den ska kosta?
– Ett par hundra tusen kronor ska den kosta. Men jag vill också gärna ha ett finger med i spelet så att den inte hamnar på någon undanskymd plats. Det vores synd för denna, den allra sist levererade Vingen i Sverige.

– Jag kan också nämna att jag har den allra först levererade Vingen i Sverige. Den levererades 1923 och gick i produktion i 45 år innan den byttes ut med en ny likadan maskin. Den har vi också polerat upp och gjort jättefin. Men den får nog helst stanna hos oss, avslutar Michael Gustavsson.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *