Kemifri plåt från Mitsubishi

Polymer Digiplate är nästa generations plåt från Mitsubishi. Den polyesterbaserade plåten ska inte kräva någon kemi, menar företaget.

Plåten ska klara runt 20 000 tryck. Den tänkta målgruppen för den nya plåten är därför civiltryckerier som kör B3- och B2-format i mindre volym.

Den nya plåten ska finnas tillgänglig på rulle i olika tjocklekar. Plåten är kemifri och behöver bara vatten i rengöringsprocessen.

Mitsubishi kommer att demonstrera exponering av den nya plåten på Ipex med en blåviolett laser på 405 nm. Dessutom kommer företaget att köra plåten i en Ryobi 784E i montern.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: