Mässor med fokus på förpackning och logistik

PUBLICERAD: 4 maj 2010
UPPDATERAD: 14 november

Den 26-27 maj 2010 öppnas dörrarna på Malmö Arena för två mässor som tillsammans visar framtidens förpacknings- och logistiklösningar; easyFairs PACK & EMBALLAGE Öresund och easyFairs DISTRIBUTION, LOGISTIK & MATERIALHANTERING.

På plats kan besökaren se allt från förpackningsmaskiner, etiketter och förpackningsmaterial till truckar, materialhantering och logistiktjänster. Och intresset för mässorna är stort. Hela undervåningen med montrar är redan slutsåld och besökarregistreringen siar om ett välkommet initiativ.

Målet är att ge besökaren en överblick över hela kedjan. Den färdiga produkten behöver förpackas för att sedan distribueras vidare. Det kan nästan inte bli en mer naturlig koppling, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare på easyFairs.

Fullt hus med mötet i fokus
Det personliga mötet står i fokus när förpacknings- och logistikbranschens ledande leverantörer samlas under de två intensiva dagarna i maj. Affärer görs, experter föreläser och mängder med kontakter knyts. På mässan kan besökaren bland annat lyssna till Kiviks musteris idéer från produkt till nya moderna förpackningar i butikshyllan, logistiken kring hjälpsändningarna till det krisdrabbade Haiti och en debatt om matspillet verkligen är ett förpackningsproblem.

Mässor handlar inte bara om möten mellan leverantörer och inköpare, poängterar Ann-Kristin. Minst lika viktigt är att få inspiration och idéer från andra i samma sits. Mässorna skapar en plattform för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring.

Prisutdelning av Guldtaggen
På mässan arrangerar Transport & Logistik iDag i samarbete med branschföreningen RFID Nordic en inspirerande eftermiddag med seminarier om RFID-teknikens snabba utveckling. Eftermiddagen avslutas med att branschpriserna Guldtaggen och Minitaggen delas ut till de två företag, beställare och leverantör, som har genomfört 2009 års mest framgångsrika RFID-installation.

Mässbesökaren kommer verkligen att ha fullt upp och det är precis så som vi vill att det skall vara, säger Ann-Kristin, som menar att flera seminarier nu är presenterade på hemsidan.

______________________________________________________
FAKTA
easyFairs PACK & EMBALLAGE Öresund

easyFairs DISTRIBUTION, LOGISTIK & MATERIALHANTERING

26-27 maj 2010 | Malmö Arena |9.00-16.00

www.easyfairs.com/malmo

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1