Mässor med fokus på förpackning och logistik

Den 26-27 maj 2010 öppnas dörrarna på Malmö Arena för två mässor som tillsammans visar framtidens förpacknings- och logistiklösningar; easyFairs PACK & EMBALLAGE Öresund och easyFairs DISTRIBUTION, LOGISTIK & MATERIALHANTERING.

På plats kan besökaren se allt från förpackningsmaskiner, etiketter och förpackningsmaterial till truckar, materialhantering och logistiktjänster. Och intresset för mässorna är stort. Hela undervåningen med montrar är redan slutsåld och besökarregistreringen siar om ett välkommet initiativ.

Målet är att ge besökaren en överblick över hela kedjan. Den färdiga produkten behöver förpackas för att sedan distribueras vidare. Det kan nästan inte bli en mer naturlig koppling, säger Ann-Kristin Mogren, projektledare på easyFairs.

Fullt hus med mötet i fokus
Det personliga mötet står i fokus när förpacknings- och logistikbranschens ledande leverantörer samlas under de två intensiva dagarna i maj. Affärer görs, experter föreläser och mängder med kontakter knyts. På mässan kan besökaren bland annat lyssna till Kiviks musteris idéer från produkt till nya moderna förpackningar i butikshyllan, logistiken kring hjälpsändningarna till det krisdrabbade Haiti och en debatt om matspillet verkligen är ett förpackningsproblem.

Mässor handlar inte bara om möten mellan leverantörer och inköpare, poängterar Ann-Kristin. Minst lika viktigt är att få inspiration och idéer från andra i samma sits. Mässorna skapar en plattform för erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring.

Prisutdelning av Guldtaggen
På mässan arrangerar Transport & Logistik iDag i samarbete med branschföreningen RFID Nordic en inspirerande eftermiddag med seminarier om RFID-teknikens snabba utveckling. Eftermiddagen avslutas med att branschpriserna Guldtaggen och Minitaggen delas ut till de två företag, beställare och leverantör, som har genomfört 2009 års mest framgångsrika RFID-installation.

Mässbesökaren kommer verkligen att ha fullt upp och det är precis så som vi vill att det skall vara, säger Ann-Kristin, som menar att flera seminarier nu är presenterade på hemsidan.

______________________________________________________
FAKTA
easyFairs PACK & EMBALLAGE Öresund

easyFairs DISTRIBUTION, LOGISTIK & MATERIALHANTERING

26-27 maj 2010 | Malmö Arena |9.00-16.00

www.easyfairs.com/malmo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: