Tre maskiner på ett bräde

PUBLICERAD: 21 maj 2010
UPPDATERAD: 14 november

EO GrafiskaTvå färgmaskiner och en svartvit skrev EO Grafiska kontrakt på under Ipex. Bättre lönsamhet i digitaltryckeriet är vad företaget räknar med att få genom den nya investeringen.

– Kampen stod mellan Canon och Xerox. Vi har haft Xerox sedan tidigare. Övervägandena gick på vad som är rätt kvalitet för oss och för vår kundstock. När det var på plats så lät vi produktionsekonomin avgöra, säger Krister Mellström på EO Grafiska.

Maskinerna kommer att installeras nu under sommaren. De tre maskiner som det gäller är:

• En 60-sidors Imagepress C6000 VP som är fullt utrustad med broschyrhäft och skärning på tre sidor.

• En likadan fast bara med stacker.

• En svartvit Imagepress 1110 komplett med broschyrhäft och falsning på tre sidor.

På bilden ser vi följande personer skaka hand:

Hjärnan bakom hela upplägeet från Canons sida har varit Linda Johansson (längst till vänster). Från EO Grafiska är det affärsutvecklaren Krister Mellström och vd Torbjörn Dannemann som valt den här satsningen. Längst till höger står Canons stolta svenska vd Bertil  Widmark.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1