Agfa visar helt automatisk utskjutning

PUBLICERAD: 25 maj 2010
UPPDATERAD: 25 maj

Michael BrannbackVarje år kommer det en helt ny version av Agfas arbetsflöde Apogee. I år är den stora nyheten att utskjutningen blir helt automatisk.

– Borta är de ibland tusentals olika utskjutningsmallar som gjorts på tryckerierna, berättar Michael Brännback från Agfa.

– Jag talar om vilket format produkten ska ha. Sedan talar jag om vilken av mina tryckpressar som jobbet ska produceras i. Slutligen måste jag berätta vilket format mitt tryckark har.

– Direkt, baserat på detta, gör Apogee en utskjutning till mig. Byter jag till ett tjockare papper, så gör systemet automatiskt en skevning till mig.

Systemet lägger även streckkoder, passmärken etc.

– Jag kan dra mina olika arkdelar till olika tryckpressar. Genom att dra och släppa kan jag flytta över jobbet eller det enskilda arket från en maskin till en annan. När arket är flyttat till den maskinen, så görs hela utskjutningen upp för den maskinen.

– Kopplat till ett MIS-system så får det systemet bara besked om att nu ligger jobbet i andra maskiner och reserverar plats i dem.

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex