Agfa visar helt automatisk utskjutning

PUBLICERAD: 25 maj 2010
UPPDATERAD: 25 maj

Michael BrannbackVarje år kommer det en helt ny version av Agfas arbetsflöde Apogee. I år är den stora nyheten att utskjutningen blir helt automatisk.

– Borta är de ibland tusentals olika utskjutningsmallar som gjorts på tryckerierna, berättar Michael Brännback från Agfa.

– Jag talar om vilket format produkten ska ha. Sedan talar jag om vilken av mina tryckpressar som jobbet ska produceras i. Slutligen måste jag berätta vilket format mitt tryckark har.

– Direkt, baserat på detta, gör Apogee en utskjutning till mig. Byter jag till ett tjockare papper, så gör systemet automatiskt en skevning till mig.

Systemet lägger även streckkoder, passmärken etc.

– Jag kan dra mina olika arkdelar till olika tryckpressar. Genom att dra och släppa kan jag flytta över jobbet eller det enskilda arket från en maskin till en annan. När arket är flyttat till den maskinen, så görs hela utskjutningen upp för den maskinen.

– Kopplat till ett MIS-system så får det systemet bara besked om att nu ligger jobbet i andra maskiner och reserverar plats i dem.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8