Fespa "Blueprint" visar mot en ljus framtid

PUBLICERAD: 10 juni 2010
UPPDATERAD: 14 november

blueprintFespa har publicerat ett sammandrag av vad man kom fram till under det stora mötet i Miami, Fespa Global Summit.

Rapporten har skrivits av Fespas sälj- och marknadsdirektör Marcus Timson med stöd av konsultföretaget Infotrends vd Tim Greene, konsulten Sophie Matthews-Paul samt Denise Gustavson, redaktör för tidningen Wide Format Imaging.

Innehållet har tagits från presentationer och paneldiskussioner samt från arbetsgrupper som engagerat mer än 100 delegater på mötet.

– För första gången samlade vi innovativa tryckentreprenörer från flera världsdelar, så att de kunde dela idéer, utmaningar och visioner med varandra, säger Marcus Timson. Det var ett stimulerande och tankeväckande möte, och vi kände att de kollegor som inte kunde vara närvarande kunde ha nytta av att ta del av ett sammandrag av alla tankar och iakttagelser.

Under rubrikerna ”Change”, ”Leadership” och ”Innovation”, visar rapporten fram några av de idéer, överenskommelser, modeller och åtgärder som bedöms vara nödvändiga för framtidens framgångsrika, innovativa och tryckorienterade affärsverksamheter. Det 11-sidiga sammandraget finns för nedladdning från Fespas webbplats eller från Fespas Wide Network, för de som är registrerade där.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449