KBA planerar digital utveckling

PUBLICERAD: 21 juni 2010
UPPDATERAD: 14 november
helge_hansen_webb
Helge Hansen, koncernchef, KBA.

Efterfrågan på arkoffset- och rulloffsetpressar har ökat sedan i mars i år. Det var KBA:s koncernchef Helge Hansens huvudbudskap på bolagsstämman i juni. Men även att företaget kommit längre i planeringen av två nya affärsområden.

Orderingången för de första fem månaderna ökade med 23 procent jämfört med förra årets siffror. Försäljningen haltar fortfarande och var inte i paritet med prognoserna. Försäljningen för de fem första månaderna landade på 332 miljoner euro. Det ska företaget dock ta igen under de resterande månaderna för innevarande räkenskapsår.

KBA räknar med en förlust före skatt för det första halvåret. Samtidigt ser Helge Hansen en modest ökning i fråga om försäljning och vinst för helåret 2010.

Fusionsryktena fick sig också en knäpp på näsan av Hansen under bolagsstämman.

– Samtidigt som vi är öppna för konstruktiva lösningar på branschens problem, är vårt primära fokus på att hålla oss oberoende.

När det gäller KBA:s planer på nya affärsområden, bland annat då på den digitala sidan och inom förpackningstryck, så kommer det snart fler detaljer.

– Vi har etablerat lovande kontakter inom båda områden och gjort en lista över önskvärda projekt. Nu går vi igenom potentiella förvärv eller allianser och jag är säker på att vi snart kan avslöja mer information.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1