Ricoh har minskat miljöbelastningen med 36 procent

PUBLICERAD: 20 juli 2010
UPPDATERAD: 20 juli

2004 beslutade Ricoh att sänka sin miljöbelastning med 88 procent fram till 2050. Målet gällde hela maskinens livscykel från tillverkning, via service samt el- och materialförbrukning under livstiden fram till återvinning av den använda produkten.
Ett delmål på 16 procent sattes för 2007. Det nåddes redan året innan. Nästa delmål var ytterligare 20 procent för 2010. Enligt ett pressmeddelande har nu även det målet uppnåtts. Nästa delmål är 2020, så det dröjer ett tag innan vi vet hur det fortsatta miljöarbetet går.

Här är exempel på sådant som genomförts.

• Införandet av ett system för hantering av kemiska ämnen (Chemical Substance Management System) för att övervaka och minska effekten av de kemikalier som används

• Policy för gröna inköp för tillverkningsföretagen i syfte att skapa jämförelseprocesser för alla inköpta artiklar

• Ett program för grönt partnersamarbete med alla tillverkande leverantörer, som både anger mål för minskad påverkan av leverantörer och ger Ricoh möjlighet att sprida beprövade miljöstyrningsmetoder

• Ökad insamling och återvinning av produkter samt mer råmaterialåtervinning av alla säljbolag

– Inför nästa delmål ska vi se på produkt- och materialutformning, säger Tom Wagland, som är miljöchef på Ricoh Europe.

Ricoh Europes hållbarhetsrapport för 2010 publiceras i september 2010. För ett exemplar av hela rapporten, kontakta emo@ricoh-europe.com.

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959