Roland ger ökade möjligheter till metallutskrifter

PUBLICERAD: 2 september 2010
UPPDATERAD: 14 november

VersaCAMM_webbRoland DG presenterar tre nya Versacamm VS-skärprintrar, VS 540 med 54 tums bredd, VS-420 på 42 tum och VS-300 på 30 tum. De tre nya modellerna är avsedda att producera skyltar, bildekorer, butiksreklam och annat, med metalleffekter.

De nya VS-modellerna är en utveckling av den utsprungliga VS-640 som introducerades i mars i år. Med Eco-Sol Max CMYK, vitt och metalliserat silverbläck kan man med samtliga skrivare i serien framställa en rad metalliserade kulörer, som tidigare varit möjligt bara med screentryck, offset eller varmfolieprägling. Utskrifterna är lämpliga även för för utomhustillämpningar.

För bästa produktivitet har Versacamm-serien konstruerats med Rolands teknik som innebär att tryckbilden skrivs ut och konturskärs i samma moment.

Läs vidare

Canon inför Drupa: ”Nu kommer ju allt!”

Canon presenterar teknik- och affärsinnovationer på Drupa och har en lång rad nya skrivare att visa upp.
Matteus-Celinski

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
FotoJet-(76)

Marabu stöttade sina leverantörer under Fespa

Marabu hade ingen egen monter på årets Fespa-mässa men fanns på plats för att bistå sina leverantörer. Sign&Print följde med Victor Bildsten, digital säljchef på Marabu Scandinavia, på en rundtur i montrarna.
Vanguard 1

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)