Jättesatsning hos Bong

PUBLICERAD: 10 september 2010
UPPDATERAD: 14 november

ManBongs går samman med Hamelins kuvertdivision och bildar ett jätteföretag med 3,5 milard i omsättning och 2400 anställda. Det sammanslagna bolaget fortsätter att heta Bongs och vara noterat på Stockholmsbörsen.
Bong och Hamelin har samarbetat sedan 2004 och vill nu skapa ett starkt europeiskt företag med goda tillväxtmöjligheter. Genom sin geografiska täckning kommer de att kunna möta behoven hos stora paneuropeiska kunder samtidigt som den bredare produktportföljen medför ett mer komplett erbjudande till samtliga kunder.
– Vi kommer att utöka vårt kundfokus för att bli en bättre leverantör till våra kunder, som vi vill växa och utvecklas tillsammans med. Sammanslagningen ger oss kritisk massa och en bra plattform för att kunna göra detta, säger Bongs VD och koncernchef Anders Davidsson, som fortsätter att leda det nya sammanslagna bolaget.

– Vi känner Hamelins organisation väl efter flera års samarbete och vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Genom samgåendet kan vi bredda vårt produkterbjudande och dessutom stärker vi vår geografiska täckning, särskilt med verksamheterna i Frankrike, Spanien och Polen.”

– Det här samgåendet innebär att vår kuvertdivision går en ljusare framtid till mötes. Jag är övertygad om att vår strategiska investering i det nya Bong kommer att ge oss många framgångsrika år i kuvertverksamheten, säger Hamelins styrelseordförande Stéphane Hamelin, som efter affären tar plats i Bongs styrelse.
Bong räknar med att kunna spara minst 80 miljoner om året jämfört med om bolagen fortsatt var för sig. Att uppnå besparingarna beräknas dock kosta 100 miljoner – en kostnad som i sin helhet tas i år, om en extra bolagsstämma i oktober godkänner affären.

Läs vidare

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Hon blir ny vice vd på Just Nu

Tryckerikedjan hämtar sin nya vice vd internt.
just-nu-3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell