Jättesatsning hos Bong

PUBLICERAD: 10 september 2010
UPPDATERAD: 14 november

ManBongs går samman med Hamelins kuvertdivision och bildar ett jätteföretag med 3,5 milard i omsättning och 2400 anställda. Det sammanslagna bolaget fortsätter att heta Bongs och vara noterat på Stockholmsbörsen.
Bong och Hamelin har samarbetat sedan 2004 och vill nu skapa ett starkt europeiskt företag med goda tillväxtmöjligheter. Genom sin geografiska täckning kommer de att kunna möta behoven hos stora paneuropeiska kunder samtidigt som den bredare produktportföljen medför ett mer komplett erbjudande till samtliga kunder.
– Vi kommer att utöka vårt kundfokus för att bli en bättre leverantör till våra kunder, som vi vill växa och utvecklas tillsammans med. Sammanslagningen ger oss kritisk massa och en bra plattform för att kunna göra detta, säger Bongs VD och koncernchef Anders Davidsson, som fortsätter att leda det nya sammanslagna bolaget.

– Vi känner Hamelins organisation väl efter flera års samarbete och vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Genom samgåendet kan vi bredda vårt produkterbjudande och dessutom stärker vi vår geografiska täckning, särskilt med verksamheterna i Frankrike, Spanien och Polen.”

– Det här samgåendet innebär att vår kuvertdivision går en ljusare framtid till mötes. Jag är övertygad om att vår strategiska investering i det nya Bong kommer att ge oss många framgångsrika år i kuvertverksamheten, säger Hamelins styrelseordförande Stéphane Hamelin, som efter affären tar plats i Bongs styrelse.
Bong räknar med att kunna spara minst 80 miljoner om året jämfört med om bolagen fortsatt var för sig. Att uppnå besparingarna beräknas dock kosta 100 miljoner – en kostnad som i sin helhet tas i år, om en extra bolagsstämma i oktober godkänner affären.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1