Ranhammar drar på spenderbyxorna

PUBLICERAD: 12 september 2010
UPPDATERAD: 14 november
web_lennart_lena
Lennart Jernfast, Ranhammar, och Lena Hultberg, Beli Kartong.

Ranhammar köper värsta konkurrenten Beli Kartong och skapar ett komplett centrum för allt inom screentryck och förpackning. Det gemensamma företaget, där alla anställda erbjuds fortsatt tjänst, blir störst i Stockholmsområdet på att stansa och skapa speciallösningar i samarbete med ett stort antal tryckerier i regionen.

Med omedelbar verkan börjar Ranhammar planera flyttning av sin utrustning till den fastighet i Bromsten där Beli Kartong ligger.

– Adressen är känd för grafisk produktion sedan tidigt 70-tal, berättar vd och en av ägarna Lennart Jernfast. De lokaler i fastigheten som tidigare hyst andra tryckerier kommer nu att renoveras och anpassas för ett optimalt produktionsflöde.  Vidare finns planer för iordningställande av en hall för fordonsdekor.

Ranhammar Digital/Expo kommer att vara den första avdelningen som flyttar till Grafiska Huset i Bromsten. Flytten av Ranhammars övriga avdelningar skall vara klar i september 2011.

– Vi sänker våra totala kostnader ganska mycket genom att dels spara hyra, dels slippa att ta med oss utrustning som redan finns på Beli Kartong. Slutligen så passar vår utrustning bra ihop, så att båda företagen delvis slipper annars nödvändiga investeringar.

För vissa avdelningar planerar Ranhammar att gå upp i tvåskift och nyinvesteringar i maskinparken görs för att ytterligare att korta ledtider.

– Bland annat är Stockholms första laserskärare med tillhörande automatisk bockmaskin snart på plats, säger Lennart Jernfast. Laserutrustningen skall ersätta den gamla tekniken för att tillverka stansformar till kartongprodukter. Ytterligare investeringar finns på detaljplanen för 2011.

– Vi hoppas att kunna serva båda företagens kunder på ett ännu bättre sätt, säger Lena Hultberg, som hittills drivit Beli Kartong. Nu när det är klart, känns det otroligt inspirerande att få komma igång och förverkliga de visioner vi skissat på.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1