Springplanet på väg att köpa Fälth & Hässler

PUBLICERAD: 15 september 2010
UPPDATERAD: 14 november

Kommunikationskoncernen Springplanet har tecknat en avsiktsförklaring om förvärv av Fälth & Hässler. Det planerade köpet bidrar med runt 100 miljoner kronor i årlig försäljning och ett bedömt positivt resultat för 2011, menar företaget.

Köpeskillingen planeras att erläggas i nyemitterade Springplanet-aktier. Baserat på de krav Springplanets styrelse ställt på säljarna kommer det planerade förvärvet innebära en maximal utspädning på 10 procent för de nuvarande aktieägarna i bolaget.

Bolaget planeras att noteras på Aktietorget under det fjärde kvartalet 2010. Samtliga personer som tecknat sig i den pågående emissionen har möjlighet att kvarstå med sin investering till kursen 2,5 kronor per aktie. I annat fall erbjuds givetvis möjligheten att få erlagd likvid återbetald.

– Vi har kommit i en situation där vi måste fokusera all vår kraft på att genomföra förvärven och säkerställa att dessa integreras på ett effektivt sätt i vår nuvarande koncern, säger Springplanets vd Björn Skölderud.

– Vi har länge letat efter en lämplig partner som kan ta Fälth & Hässler vidare för att kunna leverera våra crossmedialösningar till ännu fler förlag, reklambyråer, inhousebyråer samt större företag. Springplanets affärsmodell och strategi positionerar oss rätt på marknaden inför en alltmer digitaliserad framtid, säger Anders Ekberg, vd Fälth & Hässler.

I syfte att ge bolagets aktieägare fullständig information om förvärvet innan ytterligare aktier utbjuds till nyteckning har styrelsen beslutat att avsluta den pågående emissionen.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Senaste nytt

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w