Dags för Smarta Dokument

PUBLICERAD: 30 september 2010
UPPDATERAD: 30 september

Smarta dokumentDen 18 oktober håller Océ en temadag om smarta dokument. Vi frågade Ulf A. Nilsson och Michael Svahn på Océ om vad de menar med Smarta Dokument.

– Sedan 2008, när vi började med högvolyms inkjetskrivare, har Océ sålt 100 sådana enheter, varav tre i Stockholm (om du ser Åland som en förort till Stockholm, reds anm.).

– De flesta av de här maskinerna hamnar hos bokproducenter. Men här i Sverige har de hamnat på tryckerier som gör transaktionsdata (fakturor, kontoutdrag och liknande). För oss handlar Smarta Dokument om att göra om svartvita fakturor till färgrika utskrifter som används för att marknadsföra och värdeöka. Arbetar du smart med portot kan du dessutom få det till att hela kostnaden för att gå över till färg kan finansieras genom en mer effektiv portokostnad.

– Alla nuvarande dokument kan vi ta in i våra lösningar och göra om till den här typen av mer intressanta dokument. Kunden behöver inte heller vara en Océ-skrivare, utan kan till exempel vara en mindre färgskrivare.

Logica och 21 grams i samarbete, visade en kund hur de kunde portooptimera sina olika typer av utskick med färg och få ut så mycket mer för oförändrad kostnad. Det handlar alltså om:

1. Portooptimering

2. Om att göra budskapen personliga

3. Marknadsföring på ett bättre sätt till kunderna.

– På dessa tre punkter vill vi visa hur Océ har utvecklat det vi kallar för Smarta Dokument. Vi har identifierat 400 kontaktpersoner hos 150 kunder med 300 miljoner försändelser per år, med sammanlagt en miljard A4-tryck.

Ta chansen att tränga in i en helt ny värld. Se mer på:

Smarta Dokument

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)