Dags för Smarta Dokument

PUBLICERAD: 30 september 2010
UPPDATERAD: 30 september

Smarta dokumentDen 18 oktober håller Océ en temadag om smarta dokument. Vi frågade Ulf A. Nilsson och Michael Svahn på Océ om vad de menar med Smarta Dokument.

– Sedan 2008, när vi började med högvolyms inkjetskrivare, har Océ sålt 100 sådana enheter, varav tre i Stockholm (om du ser Åland som en förort till Stockholm, reds anm.).

– De flesta av de här maskinerna hamnar hos bokproducenter. Men här i Sverige har de hamnat på tryckerier som gör transaktionsdata (fakturor, kontoutdrag och liknande). För oss handlar Smarta Dokument om att göra om svartvita fakturor till färgrika utskrifter som används för att marknadsföra och värdeöka. Arbetar du smart med portot kan du dessutom få det till att hela kostnaden för att gå över till färg kan finansieras genom en mer effektiv portokostnad.

– Alla nuvarande dokument kan vi ta in i våra lösningar och göra om till den här typen av mer intressanta dokument. Kunden behöver inte heller vara en Océ-skrivare, utan kan till exempel vara en mindre färgskrivare.

Logica och 21 grams i samarbete, visade en kund hur de kunde portooptimera sina olika typer av utskick med färg och få ut så mycket mer för oförändrad kostnad. Det handlar alltså om:

1. Portooptimering

2. Om att göra budskapen personliga

3. Marknadsföring på ett bättre sätt till kunderna.

– På dessa tre punkter vill vi visa hur Océ har utvecklat det vi kallar för Smarta Dokument. Vi har identifierat 400 kontaktpersoner hos 150 kunder med 300 miljoner försändelser per år, med sammanlagt en miljard A4-tryck.

Ta chansen att tränga in i en helt ny värld. Se mer på:

Smarta Dokument

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959