Fånga Pantone-färger

PUBLICERAD: 19 oktober 2010
UPPDATERAD: 19 oktober

capsure01Pantones senaste släpp, Capsure, är en handenhet för att mäta och matcha färger till Pantone-bibliotekets 8000 färger. Enheten klarar allt från monokroma ytor till mönster med flera färger, menar leverantören.

Leverantören menar att Capsure använder en helt ny mätmetod och mäter färger från tre håll. En färgmätning ska ta 1,6 sekunder. Capsure ska kunna registrera upp till fyra färger från komplexa mönster.

Bildskärmen på enheten är på 1,75 tum och förhandsvisar alla mätningar. Alla färger lagras på enheten och kan överföras till en dator. Lagringskapaciteten är på 100 färger. Är man lite glömsk finns det en funktion för att spela in en minnesanteckning komplett med tid och datumangivelse.

Pantone Capsure kostar 649 dollar och kan köpas på Pantones webbplats.

Läs vidare

Roland DG blandar stort och smått

Roland DG fokuserar på senaste släppen på årets Fespa-mässa med såväl mindre skrivbordsvarianter som storformatsskrivare med ”print and cut”-funktion.
Roland

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Det händer på årets Fespa-mässa

När Fespa Global Print Expo återvänder till Amsterdam RAI i mars så är det med välkända inslag som Sustainability Spotlight och World Wrap Masters, men även med nyheter som rör digital signage, personalisering och ett initiativ för att minska spillet.
Fespa kollage

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa