3D-utskrifter kommande trend menar Gartner

PUBLICERAD: 20 oktober 2010
UPPDATERAD: 20 oktober

Tablets, molntjänster och 3D-utskrifter är några av de tekniker som flyttat in i analysföretaget Gartners välkända trendcykelanalys.

Företagets senaste trendcykel för kommande och växande tekniker gäller för 2010 och framåt. Här har de undersökt 18000 tekniker och samlat i 75 olika områden.

De tekniker som just nu befinner sig på toppen av trendcykelkurvan (peak of inflated expectations) innefattar privata molntjänster, förstärkt verklighet (augmented reality), tablets (t ex Ipad), trådlös elförsörjning och 3D-tv-teknik. Enligt Gartner kommer dessa tekniker att utvecklas från nischtekniker till standardtekniker inom fem år.

Tekniker på uppgång är 3D-utskrifter, mobila robotar, autonoma fordon, terahertz-vågor och tekniker för att syntetiskt förbättra mänskliga egenskaper, som muskelkraft, seende, hörsel, med mera.

Nyckelteman i årets trendcykel är användarupplevelse och -interaktion. Nya tekniker för att interagera kommer att påverka hur vi använder teknik. Det innefattar till exempel tablets, pekskärmar, 3D-skärmar och rörelseregistrering, som i Microsofts nya XBOX-teknik, Kinect.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Textiltryck utan för- och efterbehandling

Epson lanserar nu Monna Lisa ML-13000, en direct-to-fabric-skrivare som kan printa direkt på tyget i en enda process utan separat för- eller efterbehandling.
ML-13000 ver 2

Horizon vänder blad med tre nya samarbeten

Efterbehandlingsleverantören Horizon skriver nya kapitel med tre färska samarbeten. Nu kan de hjälpa tryckerier från tryck till färdig bok i både mjuk- eller hårdpärm.
FotoJet-(82)

Helautomatiskt skärsystem som förflyttar gränserna

Elitron bjuder under Drupa in till en förhandstitt på den uppgraderade Kombo TAV – ett anmärkningsvärt framsteg inom digital skärteknik.
elitron_01

Mjukvarusamarbete för bättre flyt

ECO3 och eProductivity Software (ePS) har ingått ett strategiskt partnerskap med målet att ta automationen hos tryckerierna till nästa nivå.
ECO3 ePS