Responstryck förvärvar Presentationsteknik

En ny affärsuppgörelse inom den grafiska branschen i Borås blev klar idag. Tryckeriet Responstryck köper Presentationsteknik, ett företag som är specialiserat på skyltar, tryck i storformat och bildhantering.

I början av året förvärvade Responstryck etikettspecialisten Kredahl Grafiska. Nu är det dags för ytterligare ett strategiskt köp, denna gång av Presentationsteknik.

– Vi märker en ständigt ökande efterfrågan på tryck i storformat och displaysystem av olika slag. Hittills har vi klarat av att möta våra kunders behov med den kompetens och den utrustning vi själva har, men för att kunna fortsätta satsa inom detta område och ytterligare befästa vår ställning på marknaden behöver vi bredda oss, säger Peter Nilhammer på Responstryck.

Lösningen blev ett förvärv av Presentationsteknik, ett företag som funnits sedan 1986 och som är helt specialiserat inom detta område. Kent Johansson, delägare sedan starten, är mycket nöjd med uppgörelsen.

– Under flera år har vi samarbetat med Responstryck på olika sätt och det känns väldigt bra att nu föra vårt samarbete ett steg längre. Vi får tillgång till en offensiv organisation och kan själva bidra med vårt breda kunnande inom denna sektor, förklarar Kent Johansson.

Samtliga tre anställda hos Presentationsteknik följer med till Responstryck och verksamheten kommer även fysiskt att flytta över till Responstrycks lokaler under 2011. Totalt kommer Responstryck efter sammanslagningen att ha 32 anställda.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: