Responstryck förvärvar Presentationsteknik

En ny affärsuppgörelse inom den grafiska branschen i Borås blev klar idag. Tryckeriet Responstryck köper Presentationsteknik, ett företag som är specialiserat på skyltar, tryck i storformat och bildhantering.

I början av året förvärvade Responstryck etikettspecialisten Kredahl Grafiska. Nu är det dags för ytterligare ett strategiskt köp, denna gång av Presentationsteknik.

– Vi märker en ständigt ökande efterfrågan på tryck i storformat och displaysystem av olika slag. Hittills har vi klarat av att möta våra kunders behov med den kompetens och den utrustning vi själva har, men för att kunna fortsätta satsa inom detta område och ytterligare befästa vår ställning på marknaden behöver vi bredda oss, säger Peter Nilhammer på Responstryck.

Lösningen blev ett förvärv av Presentationsteknik, ett företag som funnits sedan 1986 och som är helt specialiserat inom detta område. Kent Johansson, delägare sedan starten, är mycket nöjd med uppgörelsen.

– Under flera år har vi samarbetat med Responstryck på olika sätt och det känns väldigt bra att nu föra vårt samarbete ett steg längre. Vi får tillgång till en offensiv organisation och kan själva bidra med vårt breda kunnande inom denna sektor, förklarar Kent Johansson.

Samtliga tre anställda hos Presentationsteknik följer med till Responstryck och verksamheten kommer även fysiskt att flytta över till Responstrycks lokaler under 2011. Totalt kommer Responstryck efter sammanslagningen att ha 32 anställda.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: