Ny kortlösning från MGI premiärvisas

PUBLICERAD: 3 december 2010
UPPDATERAD: 3 december

web_jetcardDen franska leverantören MGI, som utvecklar digitalpressar och efterbehandlingutrustning, kommer att premiärvisa sin senaste lösning Jet Card nu i början av december. Lanseringen sker på mässan Cartes 2010 i Paris.

Jet Card är en inkjetbaserad lösning för korttillverkare. Enheten utgår från blanka kort och kan printa, personalisera, lacka och koda dessa med chip, magnetremsa eller RFID.

Jet Card använder antingen fyra eller sex UV-baserade färger, UV-baserad lack (även partiellackering) samt säkerhetsfärger. Enheten har en integrerad ripp för att hantera all variabeldata.

Produktionshastigheten ligger på 8000 kort i timmen (simplex) och upplösningen är på 720 x 2160 dpi. Maskinen klarar plastkort på mellan 350–1000 micron.

Läs mer om Jet Card på MGI:s webbplats.

Läs vidare

Elitidrottaren som trycker och graverar till bröllop

Jessica Ekvall lämnade tv-branschen för att få vara kreativ på riktigt. I villan utanför Stockholm har 25-åring byggt upp företaget Silver Leaf som trycker på allt från kläder till glas för alla tillfällen. Företaget har en särskild inriktning mot bröllop.
Silver-Leaf-collage

Nya möjligheter när Fespa återvänder till Amsterdam

Fespa Global Print Expo hölls så sent som i oktober 2021 i Amsterdam. I vår gör mässan comeback i staden och på RAI Exhibition Centre. 
Fespa Amsterdam pressbild

UV-printing i fokus under innovationsdagar

Mimaki bjuder i slutet av oktober in till sitt digitala event Global Innovation Days. Det närmaste halvåret kommer företaget även att bjuda in till lokala fysiska events under det nya konceptet Application Days.
Mimaki Global Innovation 1600

Xerox drar sig ur Drupa

Det är bara drygt ett halvår kvar till Drupa och det går redan nu att se vem som har bokat en viss monter. Men Xerox, som hade bokat en monter, har försvunnit från den interaktiva hallplanen.
drupa_flags-1

Senaste nytt

Inprint flyttar till ny stadsdel

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
Inprint-fyrsilund

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R