Ny kortlösning från MGI premiärvisas

PUBLICERAD: 3 december 2010
UPPDATERAD: 3 december

web_jetcardDen franska leverantören MGI, som utvecklar digitalpressar och efterbehandlingutrustning, kommer att premiärvisa sin senaste lösning Jet Card nu i början av december. Lanseringen sker på mässan Cartes 2010 i Paris.

Jet Card är en inkjetbaserad lösning för korttillverkare. Enheten utgår från blanka kort och kan printa, personalisera, lacka och koda dessa med chip, magnetremsa eller RFID.

Jet Card använder antingen fyra eller sex UV-baserade färger, UV-baserad lack (även partiellackering) samt säkerhetsfärger. Enheten har en integrerad ripp för att hantera all variabeldata.

Produktionshastigheten ligger på 8000 kort i timmen (simplex) och upplösningen är på 720 x 2160 dpi. Maskinen klarar plastkort på mellan 350–1000 micron.

Läs mer om Jet Card på MGI:s webbplats.

Läs vidare

Swissqprint visar hela produktlinjen

Mycket vatten har flutit under broarna sedan Drupa arrangerades senast för åtta år sedan. Swissqprint, som har sitt huvudkontor vid Rhens västra sida i Schweiz, kommer på årets mässa att visa de innovationer som utvecklats under de åren.
swissqprint-fespa

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Färger för screen-, digital- och tampotryck

Färgtillverkaren Marabu lyfter fram några av sina produkter för screen-, digital- och tampotryck på Drupa.
marabu2

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV kollage

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)