KST köper Växjö Offset

PUBLICERAD: 6 januari 2011
UPPDATERAD: 14 november

web_roger_hallKST Infoservice AB, tidigare Kalmarsundtryck, har köpt Växjö Offset. Samtliga tio anställda erbjuds fortsatt anställning.

– Växjö Offset grundades 1981 och har sedan 1989 drivits av Ivan Gustafsson och Bill Enemark. Tryckeriet är modernt och produktionen består av arkproducerade trycksaker som produktblad, affischer, broschyrer, månadstidningar och böcker. Växjö Offset kommer att drivas vidare precis som tidigare med samma personal och produktion. Verksamheten kommer att komplettera oss med sin kompetenta personal och höga kvalitet på volymproduktioner, säger KST:s koncernchef och huvudägare Roger Hall.

KST Infoservice har 34 anställda och omsätter knappt 60 miljoner kronor. Bland kunderna finns Posten, Ticket,  Atlas Copco, Kährs, IKEA, Electrolux, Svenska Dagbladet och Skånemejerier.

På Print 2011-mässan den 9 – 11 februari kommer KST Infoservice att presentera sitt helhetstänkande inom den grafiska industrin – med allt från utveckling av digitala system till grafisk produktion och logistikhantering. Verksamheten erbjuder tryck och logistik med moderna produktionslinjer, spetskompetens inom nyutveckling och anpassning av webb och fristående Windows-applikationer för dynamiska publikationer, beställningssystem, informationshanteringslösningar samt allt inom display, utställningar och skyltproduktion.

– Köpet av Växjö Offset är ett led i vår företagsutveckling. Växjöområdet är intressant eftersom vi redan finns i Kalmar och Ljungby.

KST Infoservice har inte bara köpt Växjö Offset. Företaget har dessutom investerat tio  miljoner kronor i ny digital teknik. Bland annat två digitala färgpressar och två digitala svartvita pressar med förbättrad kvalitet som kan erbjuda partiell lackering och efterbearbetning online.

– Nu kan vi, i en arbetsgång, producera en 200-sidig bok med fyrkantsrygg, säger Roger Hall.

I KST Infoservice AB ingår även dotterbolaget KST Color Center i Kalmar AB.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R