Neopost visar brett program på Print 2011

PUBLICERAD: 9 februari 2011
UPPDATERAD: 14 november

Så har då Print 2011 dragit igång och ett av många framstående företag som visar upp sig är Neopost, leverantör med stor bredd i produktsortimentet.

Neopost premiärvisar programvaran mailFactory avsedd för kuverteringsutrustningar från Kern Inserting Systems.

Neoposts sälj- och marknadschef Karl Johan Wikman berättar att mailFactory är en output-mjukvara som säkerställer hanteringen av hela flödet från printning till kuvertering, främst då med tanke på hantering av transaktionsdata. Programmet producerar printade rapporter om utförda arbeten vilket inkluderar felaktiga och kasserade exemplar, samt har givetvis funktion för ny printning och kuvertering av kasserade exemplar.

En av de viktigaste fördelarna med den nya versionen av MailFactory är, enligt Karl Johan Wikman, att programmet kan anpassas efter kundens behov, ända ner på dokumentnivå. Det kan alltså anpassas för styrning och kontroll av såväl enskilda maskiner som för ett större antal kuverteringsmaskiner vilka drivs av en central server. De är en funktion som skapar mycket hög flexibilitet och som säkerställer produktionen oavsett kuverteringsföretagets struktur och omfattning.

AGI träffade också Neoposts Bosse Larson i full verksamhet bland limbindare, klammerhäftare och skärutrustningar.

Bosse Larson kunde berätta att man i Neoposts monter visar en ny tre-kniv, Challenge CMT 130. Det är en maskin som kan köras offline men även online med limbindare, och den är försedd med såväl högstapeliläggare som d:o avläggare. CMT 130 kan skära maximalt tre böcker samtidigt och kapaciteten är ca 500 ex/tim. Bosse framhåller att kraven ständigt ökar från kunderna om att slippa gå omvägen via skärmaskin. Man vill helt enkelt kunna lägga in råformat direkt i produktionslinjen och få ut en helt färdig produkt.

Bosse Larsson visar CMT 130.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

V-TAB köper KB-MEDIA

Halländska digitaltryckeriet KBMEDIA uppgår i V-TAB men kommer finnas kvar som eget varumärke. Förhoppningen är en stark fullserviceaktör i regionen.
v-tab kbmedia

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper