Neopost visar brett program på Print 2011

PUBLICERAD: 9 februari 2011
UPPDATERAD: 14 november

Så har då Print 2011 dragit igång och ett av många framstående företag som visar upp sig är Neopost, leverantör med stor bredd i produktsortimentet.

Neopost premiärvisar programvaran mailFactory avsedd för kuverteringsutrustningar från Kern Inserting Systems.

Neoposts sälj- och marknadschef Karl Johan Wikman berättar att mailFactory är en output-mjukvara som säkerställer hanteringen av hela flödet från printning till kuvertering, främst då med tanke på hantering av transaktionsdata. Programmet producerar printade rapporter om utförda arbeten vilket inkluderar felaktiga och kasserade exemplar, samt har givetvis funktion för ny printning och kuvertering av kasserade exemplar.

En av de viktigaste fördelarna med den nya versionen av MailFactory är, enligt Karl Johan Wikman, att programmet kan anpassas efter kundens behov, ända ner på dokumentnivå. Det kan alltså anpassas för styrning och kontroll av såväl enskilda maskiner som för ett större antal kuverteringsmaskiner vilka drivs av en central server. De är en funktion som skapar mycket hög flexibilitet och som säkerställer produktionen oavsett kuverteringsföretagets struktur och omfattning.

AGI träffade också Neoposts Bosse Larson i full verksamhet bland limbindare, klammerhäftare och skärutrustningar.

Bosse Larson kunde berätta att man i Neoposts monter visar en ny tre-kniv, Challenge CMT 130. Det är en maskin som kan köras offline men även online med limbindare, och den är försedd med såväl högstapeliläggare som d:o avläggare. CMT 130 kan skära maximalt tre böcker samtidigt och kapaciteten är ca 500 ex/tim. Bosse framhåller att kraven ständigt ökar från kunderna om att slippa gå omvägen via skärmaskin. Man vill helt enkelt kunna lägga in råformat direkt i produktionslinjen och få ut en helt färdig produkt.

Bosse Larsson visar CMT 130.

Läs vidare

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Visutech storsatsar med dubbla montrar

Visutech satsar stort på årets Sign & Print Scandinavia. I två montrar kommer de visa upp flera olika trycktekniker, sin säljframgång inom arkinkjet och nyheterna i produktportföljen hos den nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech Kyocera

Papper och plåtar från tryckerier för tryckerier

Med priser upp som är upp till 50 procent lägre och med obegränsad tillgång till högkvalitativt papper och premiumtryckplåtar ger Unitedprint tryckerier i hela Europa konkurrenskraftig tillgång till sina viktigaste material.
UP3 w

Skyltföretag har tillväxt i sikte

Efter två års samarbete förtätas Skyltfokus och HM Screen helt och hållet. Nu väntar namnbyte, bolagsfusion och satsningar.
Skyltfokus

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959