Print 2011. Miljötänkandet viktigt för Storbildsbolaget

PUBLICERAD: 10 februari 2011
UPPDATERAD: 14 november
Annika Johansson, Sara Birgersson och Jonas Hellke i Storbildsbolagets monter.
Annika Johansson, Sara Birgersson och Jonas Hellke i Storbildsbolagets monter.

Helsingborgs-baserade Storbildsbolaget jobbar vidare med omsorgen om miljön som en ledstjärna. Sedan man ISO 14001-certifierades i oktober 2009 har såväl investeringar som det dagliga jobbet styrts av detta. Detta speglas även i den senaste maskininvesteringen som är en UV-baserad HP Scitex XP2750-printer, en hybridskrivare med arbetsbredden 3,2 m.

– När produkterna som vi producerat har tjänat ut ska de kunna återvinnas, förbrännas eller komposteras på ett sätt som inte ger några miljöfarliga biprodukter, säger Jonas Hellke, vd för Storbildsbolaget. Vi omhändertar dessutom PVC kostnadsfritt från våra kunder för återvinning, om man så önskar. Miljötänkande har blivit en av hörnstenarna i vår sätt att arbeta och vi har märkt att kunderna uppskattar detta.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1