Print 2011. Canon satsar på fotokvalitet

PUBLICERAD: 10 februari 2011
UPPDATERAD: 14 november

I slutet av det arbetsflöde för storformat som Canon visar på mässan demonstrerar produktchefen Ann Lerjeborn de printrar man har kopplade till systemet. Den ena är fotoprintern iPF8300 med arbetsbredden 110 cm, 1200 dpi upplösning och ett 12 färgers pigmentbläcksystem, en typisk maskin för högklassiga fotoutskrifter, provtryck och andra typer av jobb där kravet på utskriftskvalitet är mycket högt.

Produktchefen Ann Lerjeborn visar upp ett nyproducerat "måttband" med mottagarens namn överst.
Produktchefen Ann Lerjeborn visar upp ett nyproducerat "måttband" med mottagarens namn överst.

Den andra printern är Canons flaggskepp, iPF9000, med arbetsbredden 152 cm, åtta färger och en högsta upplösning på 2400 x 1200 dpi. Högsta arbetshastighet är ca 37 kvm/tim. Printern är kopplad till arbetsflödet och kör där bland annat ut mycket populära ”måttband” där mottagaren får sitt namn tryckt överst. Man får göra sin beställning vid flödets startpunkt och ”ordern” passerar därefter genom de olika instanserna, varefter resultatet kan hämtas i ”leveransavdelningen”.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Papyrus visade upp wrappingfolier och ny canvas av plast från haven

Papyrus som riktar sig till hela den grafiska branschen visade bland annat upp sina wrappingfolier  som tagits fram efter intervjuer med användare. De visade också en canvas av återvunnen plast från haven.
F4725B8D-C27F-464C-A8DD-2F9F1652B6E6

Sign&Print-mässan har öppnat

2023 års upplaga av Sign&Print Scandinavia har nu slagit upp portarna. Under tre späckade mässdagar bjuds det på ett pärlband av produktlanseringar, intresseväckande seminarier och dessutom ska Sveriges bästa wrappare koras.
Fasad+flaggor2_S&P2023

"Roligt att få höra hur det går för våra medlemmar"

Fespa Swedens ordförande tycker att Sign & Print Scandinavia är ett sätt att både träffa medlemmar – och potentiella nya sådana. Föreningen framhåller också de personliga mötena som viktiga för att sprida kunskaper mellan branschkollegor.
Johan-Höckert-Fespa

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8