KBA Commander till Bold STAB

Bold STAB i Malmö har tecknat kontrakt på en KBA Commander CT press, som ersätter en tidigare installation.

Pressen består av sex stycken. kompakta 4-hightorn och en KF5-fals, (inkl. ¼-fals), tillsammans med Patras automatiska rullhantering. Installationen kommer att ersätta en stor del av den befintliga Manroland-installationen. Kontraktet innehåller även en option på ytterligare tryckverk.

Pressen är utrustad med den senaste automationstekniken som finns tillgänglig och har en kapacitet på 96 sidor tabloid med full 4-färg i en hastighet av 90 000 exemplar i timmen i dubbelproduktion.

– Vi på KBA är mycket stolta över att STAB valde KBA som leverantör och passar på att önska dem varmt välkomna in i KBA-användarefamiljen, säger Håkan Rundén på KBA.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: