Långsträckt Mutoh-färg

PUBLICERAD: 22 mars 2011
UPPDATERAD: 14 november

Mutoh introducerar en UV-färg som efter utskrift kan sträckas upp till 200 procent utan att förlora sina egenskaper.

Färgen, som fått namnet 3D  UV, klarar applicering utomhus upp till två år utan skyddslaminering. Den är avsedd för applikationer på tredimensionella och korrugerade ytor, även försedda med nitar. Färgen kan användas för såväl rulle-till-rulle som på olika typer av skivmaterial. Avery Dennison har inkluderat färgen under sin så kallade ICS Performance Guarantee, och Mutoh har färgen på test hos andra materialtillverkare för ytteligare certifieringar.

Konventionella UV-färger är uppbyggda av multi-funktionella monomerer vilket leder till att de vid härdningen länkas samman i alla riktningar. Det är en konstruktion som ger hårda färgskikt, men också lägre flexibilitet.

Mutohs nya 3D UV-färger är uppbyggda av mono- och bifunktionella monomerer. Under härdningen kommer länkningen mellan molekylerna att ske främst i en riktning. Det ger ett mjukare färgskikt med hög flexibilitet vilket förutom att ge möjligheter till folieapplicering på böjda, korrugerade och nitade ytor, även tillåter en långsammaren värmeformning av slutprodukten.

Läs vidare

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Neonchock hos Nize: "Erbjuda något annat"

Färgstarka tryck med neonfärger fångade ögat i Nize Equipments monter under Sign&Print-mässan. Men även en skrivare som kan printa taktila skyltar som bokstavligt talat sticker ut.
Nize 3

Canon vill vara en trygg storspelare i en osäker tid

Canon gjorde strålande affärer under mässan. De sålde till exempel alla maskiner de tog med sig. För Sign&Print berättar Matteus Celinski, Sverigechef på Canon Svenska att de vill vara en trygg affärspartner även om konjunkturen skulle vända neråt.
– Det finns hopp om den grafiska industrin framåt!
DSC_4725

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959