EFI Vutek-skrivare för Soft Signage

PUBLICERAD: 23 mars 2011
UPPDATERAD: 14 november

En ny skrivare för den ökande Soft Signage-marknaden är EFI Vutek TX3250r, en 3,2 meters skrivare för såväl direkt som indirekt utskrift. Högsta utskriftshastighet är ca 100 kvm/tim, såväl vid direktutskrift på textil som vid utskrift på papper. Det senare alternativet används för polyestermaterial. Bomullsflaggor kan printas direkt och färgen uppges ge god täckning på såväl fram- som baksida av väven.

Vutek TX3250r är en utveckling av Vutek FabriVu-printer som kom redan 2002. Den nya skrivaren är avsedd för industriell 24/7 produktion. Under Sign & Digital visade man ett komplett produktionssystem med Vutek TX3250r, Klieverik värmekalander samt en Solent industrisymaskin.

Läs vidare

Tålig och vattenavvisande kartong för utomhusskyltning

Papyrus senaste nyhet i sortimentet är en displayboard för skyltning som alltid vinner över vädrets makter, enligt leverantören.
FotoJet (36)

Profilföretag ger helhet med print och montage

När en enda storformatsskrivare står för allt skylt- och dekortryck krävs en slitvarg till maskin som går att lita på alla dagar i veckan. Stockholmsföretaget PSS har funnit sin och på köpet fick de mersmak att printa med vitt bläck.
PSS2

Först med planprinter: ”Tidsvinsten är enorm”

Level 10 i Västra Frölunda är först i Sverige med att installera en ny planprinter som ska få dem att växa på skyltsidan. Arbetstiden för de två skyltmakarna i huset kapas nu rejält.
Niclas

Förfinad teknik ger 30 procent snabbare utskrifter

Swissqprint släpper Karibu 2. Det är andra generationen av den 3,4 meter breda rulle till rulle-skrivaren. Nu med ny skrivhuvudsteknik, en printupplösning upp till 1350 dpi och 30 procents snabbare utskrifter i produktionsläget.
FotoJet (35)

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1