Gramag flyttar till Schneidler

PUBLICERAD: 29 april 2011
UPPDATERAD: 14 november

Efter 20 års egen verksamhet flyttar Björn Åsell och Gramag till Scheidler i Kista. Avtalet gäller försäljning, service och reservdelshantering. Dessutom tar Schneidler över Gramags agenturer med Kolbus i spetsen.

Björn Åsell kommer att sitta på Schneidlers avdelning för Bind & Efterbearbetning under ledning av Christer Allo. Björn blir ansvarig för försäljningen i Sverige och Norge för de agenturer som nu flyttas till Schneidler från Gramag.

De agenturer som Schneidler tar över är:

• Kolbus, mjuk- och hårdpärmsutrustning

• Meccanotecnica, trådhäftutrustning

• Petratto, big-, fals- och limutrustning

• Wohlenberg/Baumann, skär- och kringutrustning

• Hohner, stationshäftare och huvuden

• Vacuumatic, räknemaskiner

• Timson, boktrycksrotation

• Schmedt, efterbearbetningsutrustning

• Theisen & Bonitz, plockmaskiner

• Bostitch, klammerhuvuden

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1