Nytt namn för Ekotryck och Intellecta

PUBLICERAD: 1 september 2011
UPPDATERAD: 14 november

Från och med den 1 september byter Intellecta Infolog och Ekotryck Redners namn till Ineko.

Ineko blir ett grafiskt hus för all sorts marknadskommunikation. Den nya verksamheten inom Ineko kommer att satsa på breda kunderbjudanden och helhetsansvar i kombination med en produktionsanläggning som hör till de mest moderna i hela Europa att vara en av Sveriges mest kraftfulla grafiska verksamheter, heter det i pressmeddelandet.

Den grafiska branschen är hårt konkurrensutsatt och präglad av prispress. I Inekos nya lokaler i Årsta har därför runt 50 miljoner kronor investerats i ny, modern, teknik för att möta kundernas behov.

– Vi kan nu erbjuda våra kunder helt nya och kraftfulla grafiska lösningar för att öka effekten av deras tryckta kommunikationsinsatser samt möjligheten att stå ut jämfört med sina konkurrenter, säger Johan Stålhäll, vice vd på Ineko.

Förändringarna innebär både geografiska omflyttningar och flera olika namnbyten:

Ekotryck Redners och Intellecta Infolog Solna flyttar ihop sina verksamheter i Stockholm till Årsta och byter namn till Ineko liksom verksamheten i Göteborg. Intellecta Infolog i Falun byter namn till Strålins. Intellecta Infolog i Nacka byter namn till On Time.

Läs vidare

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera