Stema växer

PUBLICERAD: 7 september 2011
UPPDATERAD: 14 november

Boråsbaserade screen- och digitaltryckeriet Stema

Mats Ohlsson, Stefan Johansson, Ken Berggren och Johnny Adam blir nu kollegor på Stema.

har förvärvat Skylt Text & Design, även detta ett Boråsföretag.

– Vi har haft en begränsad produktion inom skyltar och fordonsdekor, säger Stemas Mats Ohlsson. Nu vill vi lyfta den verksamheten till samma omfattning som våra andra två områden. Därför förvärvar vi Skylt Text & Design som omsätter ca 10 miljoner kronor. Med deras mångåriga kompetens inom just skylttillverkning, fordonsdekor och design kan vi ge våra kunder ett mycket bredare erbjudande.

Med förvärvet får Stema närmare 30 anställda och en omsättning på 35 miljoner kronor. Samtliga anställda från Skylt Text & Design kommer att flytta med till Stemas lokaler under hösten.

Läs vidare

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Epson trycker på etikett och mikroproduktion

Epson visar flera stora nyheter inom etikettryck under Drupa, men även lösningar för textil samt mikroproduktion och personalisering.
Epson drupa

Senaste nytt

Konkursat norrlandstryckeri köps upp och flyttas från stan

"Därför har vi beslutat att flytta produktionen" säger nya ägaren.
Niklas Gunnarsson (2)

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i en tonerpress.
henrik-beskuren

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett