Pocketbokens miljöpåverkan

PUBLICERAD: 8 september 2011
UPPDATERAD: 14 november

HP har under senare år blivit stora inom pocketböcker. Detta genom de inkjetmaskiner som de ställt ut på flera ställen i världen.

Nu har HP gjort en studie för att se på pocketbokens totala miljöpåverkan från skog till återvinning – hela kedjan.

Journalisten Laurel Brunner, från det grafiska miljöprojektet Verdigris, har läst rapporten och skrivit en egen reflektion över den. Bland annat läser hon att oavsett tillvägagångssätt vid tillverkningen, så är papper den största miljöpåverkaren på böcker som produceras i USA. Papper står där för mellan 40 och 80 procent av den totala miljöbelastningen och skiljer sig därigenom stort från Sverige, där el kommer från vatten och kärnkraft istället för från kolkraft, som är det vanligaste i USA.

Här hittar du Laurel Brunners reflektioner kring rapporten:

http://verdigrisproject.com/articles/paperback-writers

Och här hittar du själva rapporten:

http://h10088.www1.hp.com/gap/download/4AA3_5080ENW_low_spread.pdf

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1