Kodak i motvind

Med en halverad försäljning sedan 2005, stora fluktuationer på börsen den senaste veckan och flera frågetecken har Kodak fått ekonomiska problem. Experter hävdar att en konkurs kan vara ett alternativ.

Företagets aktie har fluktuerat kraftigt under en vecka, men har återhämtat sig. Förlusterna sedan 2008 uppgår till 1,76 miljarder dollar.

En åtgärd som Kodak kan ta till är att sälja av dina patent. Dessa har ett uppskattat värde av 2,4 miljarder dollar. Det finns flera potentiella köpare. Bland annat Google, som skrivit på ett sekretessavtal för att få se vad som finns i Kodaks patentbibliotek.

Kodak har dock flera gånger den senaste veckan slagit tillbaka uppgifter om en förestående konkurs. Chris Veronda, en talesperson på Kodak, säger i ett e-postmeddelande att företaget “fokuserar på att vara ett lönsamt och digitalt hållbart företag”. Uttalandena har fått aktien på rätt köl.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Grafiska Företagen tar strid med reformpaket

Grafiska Företagen, Citymail och 21 Grams som ingår i initiativet Arena för framtidens distribution fortsätter med svidande kritik mot statliga Postnord som de menar utnyttjar sin dominerande ställning och motarbetar en sund konkurrens. Fem politiska reformförslag har lagts fram för att begränsa Postnords ställning på produktions- och distributionsmarknaden.

Publicerat av: