Kodak i motvind

Med en halverad försäljning sedan 2005, stora fluktuationer på börsen den senaste veckan och flera frågetecken har Kodak fått ekonomiska problem. Experter hävdar att en konkurs kan vara ett alternativ.

Företagets aktie har fluktuerat kraftigt under en vecka, men har återhämtat sig. Förlusterna sedan 2008 uppgår till 1,76 miljarder dollar.

En åtgärd som Kodak kan ta till är att sälja av dina patent. Dessa har ett uppskattat värde av 2,4 miljarder dollar. Det finns flera potentiella köpare. Bland annat Google, som skrivit på ett sekretessavtal för att få se vad som finns i Kodaks patentbibliotek.

Kodak har dock flera gånger den senaste veckan slagit tillbaka uppgifter om en förestående konkurs. Chris Veronda, en talesperson på Kodak, säger i ett e-postmeddelande att företaget “fokuserar på att vara ett lönsamt och digitalt hållbart företag”. Uttalandena har fått aktien på rätt köl.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Vässar inom färgmatchning och inspektionssystem

Det amerikanska företaget Baldwin Vision Systems erbjuder programvaror inom färgmatchning samt inspektionslösningar till etikett- och förpackningsproducenter. En nyhet som presenteras på Labelexpo är verktyget Guardian RTM som övervakar tryckkvaliteten i flödet i realtid. Dessutom har de skruvat på ytterligare förbättringar till programvaran Colortrack.

Publicerat av: