Nobelpriset går på Munken

PUBLICERAD: 19 oktober 2011
UPPDATERAD: 14 november

I ett pressmeddelande från Arctic Paper gratuleras Tomas Tranströmer, årets Nobelpristagare i litteratur. Tranströmer, en av vår tids viktigaste poeter, får priset ”för att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga”.

För Arctic Paper är valet av Tranströmer en glädjande händelse ur flera aspekter. Ända sedan den uppmärksammade debuten 1954 med diktsamlingen 17 dikter har en stor del av hans verk getts ut på design- och bokpapper från Arctic Paper Munkedals. Inför nyutgivningen av hans verk har nu ytterligare order lagts från tryckeri och förlag om totalt ca 100 ton Munken Premium Cream 13.

– Sällan har väl ett ”äntligen” känts som en mer relevant kommentar till en litteratur- pristagare, säger Martin Folkelind, affärsutvecklingschef inom Arctic Paperkoncernen.

– Tranströmer är tveklöst en av världens stora poeter. Många av hans omtyckta verk har tryckts på Munkenpapper vilket känns som ett kvitto på det engagerade arbete som läggs ned på bruket i Munkedal för att leverera ett verkligt miljöanpassat kvalitets- papper. Det är mycket hedrande att man nu gör samma val även för nyutgivningen, säger han.

Läs vidare

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Dubbeltema i nya numret av Sign&Print

Årets sista nummer av Sign&Print har landat i brevlådorna. Den här gången har vi tittat närmare på hur de mindre tryckerierna jobbar, men det blir även extra mycket läsning om olika efterbehandlingslösningar.
IMG_0694

Stort intresse för Brand Factory efter konkursen

Efter konkursen av Brand Factory Printhouse och Brand Factory Holding ser konkursförvaltaren goda förutsättningar för att hitta köpare till de två bolagen, alternativt delar av rörelsen. Processen väntas vara klar under december månad.
Brand Factory

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1