Nobelpriset går på Munken

I ett pressmeddelande från Arctic Paper gratuleras Tomas Tranströmer, årets Nobelpristagare i litteratur. Tranströmer, en av vår tids viktigaste poeter, får priset ”för att han i förtätade, genomlysta bilder ger oss ny tillgång till det verkliga”.

För Arctic Paper är valet av Tranströmer en glädjande händelse ur flera aspekter. Ända sedan den uppmärksammade debuten 1954 med diktsamlingen 17 dikter har en stor del av hans verk getts ut på design- och bokpapper från Arctic Paper Munkedals. Inför nyutgivningen av hans verk har nu ytterligare order lagts från tryckeri och förlag om totalt ca 100 ton Munken Premium Cream 13.

– Sällan har väl ett ”äntligen” känts som en mer relevant kommentar till en litteratur- pristagare, säger Martin Folkelind, affärsutvecklingschef inom Arctic Paperkoncernen.

– Tranströmer är tveklöst en av världens stora poeter. Många av hans omtyckta verk har tryckts på Munkenpapper vilket känns som ett kvitto på det engagerade arbete som läggs ned på bruket i Munkedal för att leverera ett verkligt miljöanpassat kvalitets- papper. Det är mycket hedrande att man nu gör samma val även för nyutgivningen, säger han.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Lackat och klart för arkmatad inkjet

Canon har i samarbete med Plockmatic tagit fram en sömlös integration mellan Canons arkmatade digitala tryckpressar i varioPRINT iX-serien och Plockmatics DigiCoater Pro 400 HD LED efterbehandlingsmaskin. Kombinationen ska göra att kunderna kan producera högkvalitativa uv-lackade produkter i hög hastighet i ett automatiserat flöde.

Publicerat av: